Quantcast

A. Zananavičius: Europa turi pademonstruoti solidarumą su Baltarusijos visuomene

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos Bendrųjų reikalų tarybos (BRT) posėdyje Briuselyje antradienį dalyvavęs užsienio reikalų viceministras Albinas Zananavičius  paragino toliau gilinti Europos Sąjungos (ES) bendrąją rinką, skirti ypatingą dėmesį Baltarusijoje vykstančioms represijoms, Aleksėjaus Navalno apnuodijimui Rusijoje.

BRT posėdyje parengtas šią savaitę įvyksiantis Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikimas, kuriame bus aptarti bendrosios rinkos, pramonės politikos, skaitmenizacijos bei ES išorės santykių klausimai, teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Europa privalo pademonstruoti solidarumą su Baltarusijos visuomene, pasmerkti represijas, reikalauti išlaisvinti per protestus sulaikytus kalinius“, – sakė A. Zananavičius.

Pasak viceministro, taip pat turi būti identifikuoti už A. Navalno nuodijimą atsakingi asmenys ir priimtos atitinkamos priemonės.

A. Zananavičius akcentavo, jog EVT turi pabrėžti branduolinio saugumo užtikrinimo aktualumą, o Baltarusijos valdžia, prieš paleisdama Astravo AE, privalo įgyvendinti saugumo ir aplinkosaugines rekomendacijas.

Taryboje buvo aptarta esama COVID-19 situacija ir galima tolesnė ES veiksmų koordinacija, aptartas derybų dėl ES-Jungtinės Karalystės ateities santykių klausimas.

„Dabartinė padėtis derybose yra itin sunki. Artėjant pereinamojo laikotarpio pabaigai, derybų pusės turėtų išlikti konstruktyvios ir nepamiršti, kad bendras susitarimas išlieka pagrindinis mūsų tikslas. Mes tvirtai remiame vyriausiąjį derybininką Michelį Barnier (Mišelį Barnjė) ir derybų įgaliojimus, dėl kurių susitarėme dar vasario mėnesį“, – teigė A. Zananavičius.

ES Tarybai pirmininkaujanti Vokietija pristatė esamą trišalių Tarybos, Komisijos ir Europos Parlamento derybų dėl 2021-2027 metų ES daugiametės finansinės programos ir Europos ekonomikos gaivinimo priemonės padėtį. Taip pat buvo supažindinta su teisinės valstybės padėtimi Lenkijoje ir Vengrijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Teisingai pastebėta,Europa turivienytis suBaltarusijos visuomenę ir neleisti tom atplaišom sugriauti valstybę o mūsų visuomenė turėtų paprašyti paprašyti ,kad tuos pinigus,kuriuos išmoka kažkokiai cixanovkai atiduotų gruskininkų vaikams ,vot tep.

onute

onute portretas
koks linkevičius idijotas tokia ir jo komanda geriau atsakykit už kokius pinigus ta gluša boba čia sedi

kauniete

kauniete portretas
ZANANIUK PASAKEI KAIP KIRVIU NUKIRTAI DURNELI IŠ KUR TOKS PROTAS IŠLINDO GAL VAGIES LAnsbergo adjutantas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių