Quantcast

S. Skvernelis apie renginius nuo rugsėjo: reikės turėti privalomas kaukes

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad renginiai nuo rugsėjo galės vykti neribojant dalyvių skaičiaus tik užtikrinant Operacijų centro vadovo numatytus reikalavimus.

„Kai bus reikalavimai, tada kalbėsime, kaip užtikrinti jų laikymąsi. Reikės žiūrovams, matyt, turėti privalomas kaukes, dezinfekcinių skysčių naudojimas, patikra prie įėjimo į teatrą, areną ar koncertų salę, galbūt net vienkartinės pirštinės. Tokiu atveju dalyvių skaičius nebus ribojimas. Jei bus nustatytas židinys arba pažeidimai, tai renginiai toje arenoje, salėje ar erdvėje tiesiog nevyks“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Vyriausybė ketvirtadienį pasitarime pritarė Kultūros ministerijos parengtam Kultūros ir sporto renginių dalyvių skaičiaus didinimo planui, kuris būtų taikomas liepos 17–rugsėjo 30 dienomis, primena ELTA.

Reikės žiūrovams, matyt, turėti privalomas kaukes.

Nuo liepos 16 iki 31 dienos uždarose erdvėse, laikantis ne mažesnio nei 2 metrų atstumo, dalyvių skaičius renginiuose galėtų siekti 400, rugpjūčio 1-15 dienomis – 500, o rugpjūčio 16-31 dienomis – 600.

Visą šį laikotarpį atvirose erdvėse vykstantiems renginiams galiotų 1000 dalyvių apribojimas.

Plane numatoma, kad nuo rugsėjo 1 dienos dalyvių skaičius nebus ribojamas tiek uždarose, tiek atvirose renginiuose, o renginiai bus vykdomi pagal Kultūros ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų parengtas rekomendacijas.

Uždarose erdvėse, kai renginyje dalyvauja daugiau kaip 700 dalyvių, erdvė, skirta žiūrovams, turėtų būti užpildyta ne daugiau nei 50 proc.

Pažymima, kad keičiantis COVID-19 situacijai šis planas gali būti tikslinamas arba atšaukiamas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marijona.

Marijona. portretas
Nurodymus del koronos duoda tie kam tai naudinga.Galvokit logiskai,juk per korona nebuvo kitokiu mirciu, kaip tik korona.Pailsejo medikai per ta laikotarpi nereikejo nesti atsakomybes del kitu mirciu, juk taip paprasta nurasyt koronai niekas nelanke ligoninese, nes negalima, tad ir skleide viso kias nesamones, Zmoniu saskaita kraunasi milijonustie kas viskam vadovauja.Juk panikuojancius zmones lengviau valdyti, juk jie, kaip avys.

Morta

Morta portretas
Prisivežė visokių žmogeliukų su korono virusu iš kitų šalių, o mes Lietuvos piliečiai ir vėl kaifosime su kaukėmis. Valdžiažmogiai, nelaimingi.

sako

sako portretas
.. "Kai bus reikalavimai... "., o kas tuos reikalavimus duoda, skvernai??? veryga??? prazidentas??? kas ten tampo vyrausybe uz virvuciu??? savo smegenu neturi??, mentas...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių