Quantcast

Vyriausybė žada didinti efektyvumo reikalavimus viešajam sektoriui

Vidaus reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė pateikusi Vyriausybei svarstyti koncepciją, numatysiančią efektyvumo reikalavimus viešojo sektoriaus įstaigoms.

Anot ministerijos, optimizuoti viešąjį sektorių siekiama peržiūrint įstaigų funkcijas ir taikant reikalavimus jų valdymui.

„Šioje koncepcijoje numatytos gairės, kaip turėtų būti peržiūrimos viešojo sektoriaus įstaigų funkcijos ir tobulinamas jų valdymas. Gryninant viešojo sektoriaus įstaigų funkcijas bei tobulinant valdymą kartu bus optimizuojamas ir pačių įstaigų tinklas“, – pranešime cituojamas vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Koncepcijos nuostatos turėtų būti taikomos beveik visoms viešojo sektoriaus įstaigoms: Vyriausybei atskaitingoms įstaigoms, ministerijoms, įstaigoms prie ministerijų, Seimui atskaitingoms įstaigoms, kitoms biudžetinėms įstaigoms, valstybės ar savivaldybių valdomoms viešosioms įstaigoms, valstybės įmonėms.

Dokumente yra numatyti reikalavimai, kada gali būti steigiama viešojo sektoriaus įstaiga, tarp jų – prieš tai pagrįstai įvertinus to būtinumą bei kai keliamų tikslų pasiekti kitomis priemonėmis nėra galimybės.

Praėjus trejiems metams nuo viešojo sektoriaus įstaigos sukūrimo ar pertvarkymo, per tris mėnesius šios įstaigos veikla turi būti įvertinta, rašoma koncepcijos projekte.

Joje taip pat numatytas reikalavimas, kad mažiausiai pusė biudžetinei įstaigai priskirtų funkcijų būtų susijusi su viešuoju administravimu.

Taip pat keliamas reikalavimas biudžetinėms įstaigoms turėti ne mažiau nei 20 darbuotojų.

Planuojama riboti šių įstaigų vadovų pavaduotojų skaičių nustatant, kad vienas pavaduotojas būtų skiriamas šimtui darbuotojų.

„Pirmiausiai koncepciją turės įgyvendinti ministerijos ir Vyriausybei atskaitingos įstaigos. Tikimės, kad į rekomendacijas geranoriškai pažiūrės ir savivaldybės, Seimas. Visi suprantame, kad išpūstas aparatas šiuo metu veikia ne itin efektyviai ir netenkina gyventojų bei verslo lūkesčių“, – sakė vidaus reikalų ministras.

Seimas šiuo metu svarsto Vyriausybės pateiktus projektus dėl valstybės tarnybos pertvarkos. Daugiausiai pokyčių šios pataisos atneštų keičiant viešojo sektoriaus darbuotojų algų skaičiavimo, skatinimo, garantijų sistemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WEKS

WEKS portretas
„Pirmiausiai koncepciją turės įgyvendinti ministerijos ir Vyriausybei atskaitingos įstaigos. Tikimės, kad į rekomendacijas geranoriškai pažiūrės ir savivaldybės, Seimas. Visi suprantame, kad išpūstas aparatas šiuo metu veikia ne itin efektyviai ir netenkina gyventojų bei verslo lūkesčių“, – sakė vidaus reikalų ministras.“ Lauksime rezultatų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių