Quantcast

Japonijoje dirbs kultūros atašė, Karaliaučiuje ši pareigybė naikinama

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nutarė įsteigti Lietuvos kultūros atašė pareigybę ambasadoje Japonijoje, Karaliaučiuje atitinkama pareigybė panaikinta.

Kaip pranešė Kultūros ministerija, priimant šį sprendimą atsižvelgta į tai, kad Japonija yra strateginė Europos Sąjungos ir transatlantinio aljanso partnerė, diplomatijos sostinė Rytų pusrutulyje. Japonija taip pat yra viena reikšmingiausių pasaulio meno rinkų, patekimas į ją reiškia pripažinimą ir perspektyvas visame Azijos regione.

Japonija yra įtraukta į Vyriausybės kanceliarijos parengtą tikslinių rinkų sąrašą, reitinguotą pagal eksporto, tiesioginių užsienio investicijų rodiklius, kultūros ir politinius tikslus.

„Lietuvos meno kūrėjai, kultūros organizacijos ir įvairių kultūros sričių specialistai Japoniją Azijos regione įvardija kaip prioritetinę valstybę ir patikimą partnerę. Kultūros atašė Japonijoje veikla padės užtikrinti kultūrinio bendradarbiavimo gyvybingumą išnaudojant esamus ir kuriant naujus kontaktus su valstybės, savivaldybių ir nevyriausybinėmis kultūros organizacijomis, įvairių  kultūros sričių atstovais ir meno kūrėjais“, – pranešime cituojamas kultūros ministras Simonas Kairys.

Pasak ministerijos, siekiant efektyvinti kultūros atašė tinklą ir nukreipti dalį ribotų finansinių resursų tarptautiniam kultūriniam bendradarbiavimui su Azijos regionu stiprinti, naujoji pareigybė steigiama naikinant kultūros atašė pareigybę Lietuvos generaliniame konsulate Kaliningrade, Rusijoje.

 


Šiame straipsnyje: Vyriausybėposėdispasitarimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Kažkam vietos prireikė ar kaip...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių