Quantcast

Seime premjerė pristatė praėjusių metų Vyriausybės veiklos ataskaitą

Premjerė Ingrida Šimonytė Seimui pateikė aštuonioliktosios Vyriausybės 2021 metų veiklos ataskaitą ir šių metų prioritetus.

„Tai yra pirmoji ataskaita, kurioje pilnai atsiskaitoma už šios Vyriausybės veiklą“, – Seime antradienį sakė I. Šimonytė.

Pasak jos, pernai dalis darbų, įtrauktų į ataskaitą, buvo pradėti dar buvusio Sauliaus Skvernelio ministrų kabineto: „Kaip paprastai būna porinkiminiais metais, Vyriausybei tenka perimti baigusios kadenciją Vyriausybės tam tikrą darbų tęstinumą ir pačios tos veiklos būna ne itin daug, nes laikotarpis dėl mūsų rinkimų datų būna labai trumpas“. 

I. Šimonytė aiškino, kad nepaisant visų iššūkių, reformų darbotvarkė, suplanuota pradedant darbą, iš esmės vyksta pagal pirminį planą.

„Kažkokių strateginių reikšminių nuokrypių nuo Vyriausybės užsiduoto sau darbo tempo ar kažkokių kalendoriaus nukrypimų kol kas nėra“, – tvirtino premjerė.

Ji priminė, kad mokesčių reformos paketas pavasarį Seimui nebus pateiktas, kaip buvo planuota, o tai lėmė energetinių kainų šuolis ir karas Ukrainoje bei jo padariniai. Tačiau jis, I. Šimonytės, teigimu, Seimą pasieks galbūt rudenį.

„Vyriausybė būtų pateikusi siūlymus galbūt net ir pavasario sesijai, bet dabar prioritetas yra kitas, nes turime neplanuotą ir neprognozuotą šoką, kuris keičia mūsų biudžeto kalkuliacijas, tas, kurias turėjome rudenį, keičia mūsų ekonomikos perspektyvas – augimas šiemet bent jau bus nuosaikesnis (...), tuo tarpu situacija energetikos išteklių rinkoje, nepanašu, kad ims gerėti, todėl Vyriausybė neatsisako savo planų spręsti ilgalaikius klausimus, bet tai (mokesčių reforma – BNS) ne tai, ką reikia spręsti čia ir dabar“, – kalbėjo I. Šimonytė. 

Ministrė pirmininkė taip pat informavo, kad šiemet Seimui bus pateiktos pataisos, numatančios, kad valstybine žeme turės rūpintis savivaldybės.

„Seimui planuojame dar šioje sesijoje pateikti įstatymo pataisas, kur atsakomybė už valstybinės žemės disponavimą būtų perduotas savivaldai. Manau, tai yra viena svarbiausių reformų šiais metais“, – tvirtino premjerė. 

Jos teigimu, jos vadovaujamo ministrų kabineto pirmieji veiklos metai buvo su trikdžiais dėl tebesitęsiančios koronaviruso bei Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos dirbtinai sukurtos nelegalios migrantų krizės, taip pat dėl karo Ukrainoje iš esmės „pastiprinta“ energetikos išteklių kainų krizės.

I. Šimonytės teigimu, šįkart stengtasi, jog ataskaitoje būtų kuo daugiau faktų ir kuo mažiau vertinimų: „Palikdami šiuos vertinimus politinei bendruomenei ir visuomenei“. 

Be kita ko, pasak jos, atskaitoje orientuojamasi į atsiskaitymą už Vyriausybės programinių nuostatų įgyvendinimą.

Premjerė pranešė, kad iš penkių Vyriausybės planuotų reformų trys jau pradėtos įgyvendinti.  

Ji išskyrė pradėtą statyti energijos baterijų parką ir pertvarkytą automobilių kelių finansavimo sistemą, suteikiančią daugiau savarankiškumo savivaldai.

Akcentuodama 2022-ųjų prioritetus, premjerė pabrėžė, kad dėl Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą Vyriausybė didesnį dėmesį telks krašto gynybai, nepriklausomybei nuo energetikos išteklių iš Rytų.

Vyriausybė savo veiklos ataskaitą Seimui teikia kasmet. Toliau ataskaita bus svarstoma gegužės 10-ąją, kai aptars komitetai ir komisijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip CIBURASKA is multiko ...

Kaip  CIBURASKA is  multiko ... portretas
su savo ataskaita --mes vogem ,vogem , vogem ir ateity dar stipriau zadam vogt... vardan tos ukrainos ir karo joje,

Puiki ataskaita

Puiki ataskaita  portretas
Tik vienas klausimas kuris jau stipriai rėžia akis. Kokios valstybės ministrė pirmininkė skaito pranešimą? Nes Lietuvos Respublika turi valstybine vėliavą įtvirtinta Lietuvos Respublikos Konsultacijos I skirsnis. Lietuvos valstybė 15 straipsnis Valstybės vėliavos spalvos – geltona, žalia, raudona. Valstybės herbas – baltas Vytis raudoname lauke. Kodėl parlamento rūmų plenarinėje salėje už tribūnos kaba penkiaspalvė? Ar ši vyriausybė galutinai nusprendė atsisakyti lietuvybės ir Lietuvių tautos vertybių?

stiprybes

stiprybes portretas
Saunuole ir nuosirdus ACIU Premjerei Simonyte uz jos sazininga darba ir labai ismintinga vadovavima visam Ministru kabinetui
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių