Quantcast

Vyriausybė pritarė A. Paulausko kandidatūrai į Interpolo viceprezidentus

Vyriausybė trečiadienį pritarė Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojo Arūno Paulausko kandidatūrai į Tarptautinės kriminalinės policijos organizacijos (Interpolo) Vykdomojo komiteto nario viceprezidento Europai pareigas.

„Mums yra labai svarbu turėti Lietuvos atstovus. Nežinau, kaip pavyks, bet mes tikrai padarysime viską, kad kandidatas gerai pasirodytų. Kad Interpolas nebūtų naudojamas politiniais tikslais yra labai svarbu, ir mūsų kandidatas tai padarys“, – Vyriausybės posėdyje sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pats A. Paulauskas dėkojo už palaikymą, sakydamas, kad Lietuvą aktyviau dalyvauti Interpolo valdyme padrąsino šios organizacijos generalinis sekretorius Jürgen Stockas (Jurgenas Štokas).

Anot jo, Interpolo valdymo komitetas „priima svarbiausius, strateginius Interpolo sprendimus tarp generalinių asamblėjų“, ir Lietuvos atstovas jame būtų „proga Lietuvai daryti didesnę įtaką organizacijai“.

„Viena tokių įtakų – užtikrinti žmogaus teisės, kad jos nebūtų pažeidinėjamos. Nes nėra paslaptis, kad nemaža dalis nedemokratinių valstybių naudoja šią organizaciją, kad skelbtų paiešką sau politiškai nepatogiems asmenims“, – kalbėjo A. Paulauskas.

Nes nėra paslaptis, kad nemaža dalis nedemokratinių valstybių naudoja šią organizaciją, kad skelbtų paiešką sau politiškai nepatogiems asmenims.

Anot jo, jis siektų aktyviau naudoti inovacijų centrą Singapūre šalių interesams, padaryti sistemą prieinamesnę eiliniams policijos pareigūnams.

Kaip anksčiau BNS nurodė policijos atstovai, jei A. Paulauskas laimėtų atranką, jis ir toliau dirbtų policijos generalinio komisaro pavaduotoju.

Eidamas Interpolo Vykdomojo komiteto nario viceprezidento Europai pareigas, jis privalėtų tris kartus per metus dalyvauti Vykdomojo komiteto susirinkimuose Lione, Prancūzijoje, taip pat kartą per metus vyktų į Vykdomojo komiteto sesiją.

Viceprezidentas dar turėtų raštu teikti nuomonę, vertinimą Interpolui įvairiais aktualiais klausimais.

Viceprezidento rinkimai vyks šių metų spalio 18–21 dienomis per Interpolo Generalinę asamblėją Indijoje.

Pareigūnai bus skiriami 2022–2025 metų kadencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O tai Grybauskaitė jau niekam nebetinkama, nurašyta ? O taip ja dar neseniai liaupsino visokios kvaišos....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių