Quantcast

Vyriausybė pakoregavo darbų tikslus ir terminus

Ministrų kabinetas trečiadienį patikslino kai kuriuos įsipareigojimus, numatytus Vyriausybės programos įgyvendinimo plane.

Vienur terminai nukeliami, kitur numatoma siekti ambicingesnių tikslų nei planuota. Iš viso patikslinti beveik 100 Vyriausybės įsipareigojimų.

Pavyzdžiui, Vyriausybė pakeitė planus iki 2021 metų pabaigos perkelti ministerijas į bendras naujas patalpas. Pataisytame plane numatyta iki 2020 metų trečiojo ketvirčio konkurso būdu atrinkti geriausią ministerijų miestelio architektūrinį pasiūlymą ir pradėti miestelio projektavimo darbus.

Išmokų vaikams teisinio reguliavimo tobulinimą, užtikrinant išmokos vaikui („vaiko pinigų“) nuoseklų didinimą, ketinama tęsti iki 2020-ųjų trečiojo ketvirčio. Iki šiol buvo numatyta, kad šie darbai bus baigti iki 2018 metų pabaigos.

Vyriausybė taip pat iki 2020 metų antrojo ketvirčio pavėlino įsipareigojimą parengti ir pradėti diegti naujas priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Be to, šių metų trečiajame ketvirtyje turėtų būti parengta sutartiniais santykiais paremta studijų finansavimo metodika. Švietimo ministerija planuoja aukštąsias mokyklas skatinti papildomais pinigais, jeigu šios laikytųsi pasirašytose sutartyse numatytų veiklos rezultatų ar strateginių krypčių.

Lietuvos ir Lenkijos jūrinio kabelio, kuris bus naudojamas sinchronizavimui, ir keitiklių stoties įgyvendinimo studiją planuojama atlikti antrąjį, o ne trečiąjį 2020-ųjų ketvirtį.

Tuo metu Lietuvą ir Lenkiją jau jungiančios „LitPol Link“ jungties išplėtimo rangos darbų pabaiga dėl užtrukusių viešųjų pirkimų procedūrų nukelta iš šių metų pabaigos į ketvirtąjį 2020 metų ketvirtį.

Vyriausybė taip pat pažadėjo, kad Lietuvoje atsiras dar daugiau startuolių, o šalis pakils „Doing Business“ reitinge.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių