Quantcast

Vyriausybė oficialiai teikia L. L. Andrikienės kandidatūrą į Europos Audito Rūmus

Vyriausybė penktadienį oficialiai pateikė Užsienio reikalų komiteto pirmininkės konservatorės Laimos Liucijos Andrikienės kandidatūrą į Europos Audito Rūmus.

Kaip nurodoma nutarime, oficialus siūlymas teikiamas, pasikonsultavus su Seimu ir prezidentu Gitanu Nausėda.

Remiantis Vyriausybės įstatymu, Lietuvos kandidatą į Europos Audito Rūmų narius turi pateikti Ministrų kabinetas, gavęs prezidento pritarimą ir pasikonsultavęs su parlamentu.

Politikė į šią poziciją deleguojama gegužę pasibaigus buvusio šalies atstovo Rimanto Šadžiaus kadencijai.

L. L. Andrikienė yra sakiusi, kad patirtis dirbant Europos Parlamente (EP) leidžia gerai suprasti Rūmų darbo specifiką – ji penkerius metus dirbo EP Biudžeto komitete, kuris pateikia daugiausiai užklausų ir klausimų Audito rūmams dėl ES biudžeto vykdymo.

Galutinį sprendimą dėl Rūmų narių skyrimo šešerių metų kadencijai, pasikonsultavusi su EP, priima Europos Sąjungos Taryba.

Liuksemburge įsikūrę Europos Audito Rūmai tikrina, ar tinkamai renkamos ir išleidžiamos Europos Sąjungos lėšos, teikia rekomendacijas Europos Komisijai bei valstybių narių vyriausybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Negi Lietuvoje jau nėra jaunesnių, protingesnių, veiklesnių žmonių! Absurdas kažkoks - vis tie patys veidai visur tinkami!

Apgailėtina

Apgailėtina portretas
Ji sena. Prastos išvaizdos. Protelis jos ir jaunesnės buvo menkas. Viskas ką sugebėdavo, skaityti kitų parašytą tekstą. Be to, ji žmogžudė. 1998 m ji Kaune mirtinai suvažinėjo žmogų, nuo atsakomybės išsisuko, nors žmogžudystė dėl jos kaltės buvo neabejotina. Su audito darymu nėra niekaip susijusi. Teisės net pagrindų neturi Ekonomikoje ji nulis. Diplomatiniai darbe buvo apgailėtina, nes fiziškai Bjauri ir menko proto. Buvo priglausti MRU, kur patenka visi nevykėliai. Todėl daugiau nei apgailėtina, kad neturi ką siųsti į Strasbūrą.

Rado ką

Rado ką portretas
deleguot. Kgbiste senio pastilka.Ja prie sienos statyt reikia. Vien prie Prunskienės ka ji išdarinėjo kap postu reikalavo. O čia per paviolioni priedurni nuskilo. Eilinė gėda Lietuvai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių