Quantcast

VRK nuo ketvirtadienio nutraukia M. Majausko Seimo nario įgaliojimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nuo ketvirtadienio nutraukė Seimo nario Mykolo Majausko įgaliojimus Seime.

VRK sprendimą antradienį priėmė bendru sutarimu, gavusi tokį buvusio Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko M. Majausko prašymą.

Taip pat komisija atsiradus laisvai vietai Seime parlamentaro mandatą pripažino konservatorių rinkimų sąraše pirmam po brūkšnio esančiam žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui.

M. Majauskas kovo 30 dieną viešai pranešė atsisakantis parlamentaro mandato, nes nutarė grįžti dirbti į privatų sektorių.

Tai septintasis šios kadencijos Seimo narys, atsisakęs mandato. Anksčiau dėl įvairių priežasčių tai padarė Laima Liucija Andrikienė, Kristijonas Bartoševičius, Antanas Guoga, Ramūnas Karbauskis, Arvydas Nekrošius, Stasys Šedbaras.

Į parlamentą M. Majauskas buvo išrinktas pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatų sąrašą, todėl jo vieta pripažinta pirmajame šiame sąraše esančiame mandato negavusiam K. Navickui.

Pernai gruodžio pradžioje M. Majauskas buvo pašalintas iš TS-LKD, nes nevykdė partijos prezidiumo įpareigojimo ir su Vyriausybe nesuderino siūlymų dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatų.

Netrukus po to M. Majauskas atsistatydino iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkų, pasitraukė iš TS-LKD frakcijos Seime.

Pastaruoju metu jis dirbo Mišrioje Seimo narių grupėje, priklausė Kultūros komitetui.

Kovo pradžioje M. Majauskas dalyvavo Vilniaus miesto mero rinkimuose, bet surinkęs 10,65 proc. balsų liko trečias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

filosofija

filosofija portretas
kas didesne zala pdare ir daro,jis ar valdantieji ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių