Quantcast

VTEK sprendimo dėl J. Petrauskienės dar teks palaukti

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimas dėl galimo švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės interesų konflikto gali būti lapkričio pabaigoje arba gruodžio pradžioje, teigia VTEK narys Saulius Katuoka.

Ketvirtadienį opozicinėje Liberalų sąjūdžio frakcijoje dalyvavęs VTEK narys teigė, kad renkami dokumentai, susiję su ministrės vyro laimėtais pirkimais, duomenys apie pačios ministrės veiklą, kt.

„Reikia tiksliai įrodyti, kad nekiltų jokių abejonių, sutartys su žmonėmis, pokalbiai, kad išaiškintume, buvo konfliktas, ar nebuvo“, – kalbėjo S. Katuoka.

„Eina kalba apie (interesų – BNS) konfliktą ir pavaldžias institucijas – kiek pavaldžios, kiek ministrei pavaldžios, ar priima ministrė įsakymus, pavyzdžiui, dėl direktoriaus išleidimo į atostogas, dėl direktoriaus premijavimo ar ne. Jeigu tai yra, vadinasi, aš linkęs galvoti, kad galima galvoti ir apie konfliktą“, – pridūrė VTEK narys.

Kitas frakcijos posėdyje dalyvavęs VTEK narys Virginijus Kanapinskas atkreipė dėmesį, kad tyrimas dėl ministrės pradėtas prieš porą mėnesių. Tyrimui skirtas laikas – trys mėnesiai.

Premjeras Saulius Skvernelis yra minėjęs, kad po VTEK išvados bus sprendžiama, ar J. Petrauskienė toliau gali eiti ministrės pareigas.

Rugsėjį VTEK pradėjo tyrimą dėl švietimo ir mokslo ministrės J. Petrauskienės sutuoktinio Evaldo Petrausko laimimų pirkimų ministerijai pavaldžiose įstaigose. Į komisiją kreipėsi pati ministrė.

VTEK tuomet pranešė, kad bus vertinama, ar ministrė laikėsi pareigos vengti interesų konflikto, nusišalinti nuo sprendimų Švietimo ir mokslo ministerijoje bei pavaldžiose įstaigose, jei jie susiję su sutuoktinio verslo interesais. Taip pat bus aiškinamasi, ar ministrė nepažeidė reikalavimų, įpareigojančių deklaruoti interesus.

Tyrimo metu ministrės vyras E. Petrauskas tikino, nežinojęs, kad reikia įspėti sutuoktinę apie dalyvavimą ŠMM įstaigų pirkimuose.

Bendrovė „Ecotour“ biudžetinių įstaigų viešuosiuose pirkimuose dalyvauja nuo 2012-ųjų, viešai duomenys skelbiami nuo 2015-ųjų. 2015 – 2017 metais įmonė yra laimėjusi daugiau nei dešimt pirkimų, jų bendra vertė – apie 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo,

Jo, portretas
gražinkit Steponavičių į švietimo ministrus.Dar mažai išdarkė ir suvarė į ožio ragą.

valio

valio portretas
as pati nekalta cia mano vyro bedos o jis man ju nesako
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių