Quantcast

VTEK: Lazdijų rajono meras laiku nedeklaravo privačių interesų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienio posėdyje vienbalsiai nusprendė, kad Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus tinkamai ir laiku deklaruoti privačius interesus.

Tyrimas buvo atliktas gauto pranešimo pagrindu. Tyrimo duomenys rodo, kad A. Margelis narystę asociacijoje - Nepartinis judėjimas „Pirmyn! Kartu mes galime“ - deklaravo nesilaikydamas VPIDVTĮ numatyto 30 kalendorinių dienų termino deklaracijai patikslinti. Šios asociacijos pirmininku jis buvo išrinktas 2017 m. birželį, tačiau šias aplinkybes savo privačių interesų deklaracijoje nurodė tik VTEK pradėjus tyrimą dėl jo elgesio - šių metų gegužę.

Privačių interesų deklaravimas yra viena iš veiksmingiausių interesų konfliktų valstybinėje tarnyboje prevencijos priemonių, kurianti pasitikėjimą viešuoju sektoriumi, pabrėžiama VTEK pranešime. Tai savo rekomendacijose pažymi ir Europos Tarybos valstybių prieš korupciją grupė (GRECO) bei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EPBO).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O tuos INTERESUS deklaravus jau 'vsio zakonno'?..

Tomas

Tomas portretas
Pas ji vienas didelis antakis

opa

opa portretas
Laiku nedeklaravo antakių....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių