Quantcast

VRK vadovė: per rinkimus kaukę nusiimti bus galima tik vienu atveju

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė pabrėžia, kad jau kitą savaitę prasidėsiančiuose Seimo rinkimuose dėvėti apsaugos priemones bus privaloma visiems balsavimo patalpoje esantiems asmenis. Pasak jos, išimtys vos kelios, o tą daryti atsisakiusiems piliečiams teks aiškintis su atsakingų institucijų pareigūnais.

„Ar tai būtų rinkimų komisijų nariai, ar rinkėjai, ar stebėtojai ir savanoriai, ar bet kurie kiti asmenys“, – trečiadienį teigė L. Matjošaitytė. Išimtis, akcentavo ji, gali būti taikoma tik tiems asmenims, kuriems dėvėti apsauginę kaukę neleidžia sveikatos būklė.

„Šioje vietoje gali atsitikti taip, kad rinkėjas, kuris dėl sveikatos būklės ar dėl negalios negalės dėvėti asmens apsaugos priemonės – yra operacijų vadovo sprendimas rekomenduoti tokiam rinkėjui dėvėti veidą dengiantį skydelį. O jei nebus ir skydelio, rinkimų komisijų nariai žinos, kad asmuo dėl sveikatos būklės ar negalios nedėvi tokios asmens apsaugos priemonės. Ir tai bus pakankama“, – teigė VRK pirmininkė.

Komisijos nariai gali paprašyti jūsų iki 10 sekundžių nusiimti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę. Kviečiame nesutrikti dėl tokio prašymo, tai daroma tik dėl asmens tapatybės nustatymo tikslais.

Visais kitais atvejais prie rinkimų balsadėžių be apsauginių veido kaukių atėjusiems ir jas užsidėti atsakantiems piliečiams teks aiškintis su atsakingų institucijų pareigūnais.

„Jei rinkėjas atsisakytų dėvėti asmens apsaugos priemonę ne dėl sveikatos priežasčių, bet dėl kitų priežasčių, tai tokiu atveju, žinoma, komisijos kviestų kompetentingų institucijų atstovus ir jie jau aiškintųsi, kodėl nėra dėvimos apsaugos priemonės uždarose patalpose“, – aiškino V. Matjošaitytė, dar kartą primindama, kad komisijų nariai galės parūpinti apsaugos kaukes tiems žmonėms, kurie ateidami į rinkimus jų su savimi nepasiėmė.

Kaukę nusiimti bus galima tik vienu atveju

VRK pirmininkė pabrėžė, kad veido kaukes trumpam nusiimti balsavimo vietoje bus galima tik to paprašius komisijos nariams.

„Jeigu rinkimų komisijų nariams kiltų klausimų, ar jūs tikrai esate tas Jonas Jonaitis, kur nurodyta asmens tapatybę patvirtinančiame dokumente, komisijos nariai gali paprašyti jūsų iki 10 sekundžių nusiimti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę. Kviečiame nesutrikti dėl tokio prašymo, tai daroma tik dėl asmens tapatybės nustatymo tikslais“, – teigė ji.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
lieps nusimt kauke kad dovanom pasivaisintumet

nenusiimsiu

nenusiimsiu portretas
Jei jau yra įsakymas (nurodykit kieno, nr. ir t.t.), tik tada nusiimsiu priverstinai uždėtą kaukę 10 sekundžių. Kitu atveju, kaukės nenusiimsiu. Dar koks žmogelis neturės savo tušinuko ir jo neleis balsuoti. Ar tai ne balsavimo trukdymai?

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Kodėl Radviliškio r. Miežaičių kaime ir dar du kaimai važinėja moteris balta mašina renka parašus išankstinį balsavimą už konservatorius , buvo praeitą savaitę išprašyta iš kiemo ,tikiu , kad bus suklastoti bilioteniai ,o kiek girdėjau prasidės balsavimas nuo pirmadienio.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių