Quantcast

VRK: tarp kandidatų liko vienas, nuslėpęs ryšius su KGB, bus sprendžiama dėl išbraukimo

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) iš Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) gavo informaciją apie tris pareiškinius dokumentus dalyvauti savivaldos rinkimuose pateikusius asmenis, kurie nenurodė slapta bendradarbiavę su buvusios Sovietų Sąjungos specialiosiomis tarnybomis.

Kaip BNS penktadienį informavo VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė, du iš trijų įvardintų asmenų buvo neregistruoti kandidatais sausio 17 dieną kaip neatitinkantys Rinkimų kodekso reikalavimų, o vienas yra registruotas kandidatu, kadangi apie jo bendradarbiavimo faktą sužinota jau po registracijos.

„Tačiau paaiškėjus naujoms aplinkybėms artimiausiame VRK posėdyje komisija spręs klausimą dėl jo išbraukimo iš kandidatų sąrašų. Šio kandidato tapatybė VRK posėdyje bus įvardinta“, – BNS perduotame komentare sakė I. Ramanavičienė.

Bendradarbiavimą su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis nuslėpusio kandidato VRK kol kas neįvardija.

Kandidatus rinkimams VRK registravo negavusi informacijos apie jų bendradarbiavimą su sovietų saugumu, nes tokios informacijos iš pradžių nepateikė LGGRTC, argumentuodama, kad pagal prisipažinusiųjų apsaugos įstatymą informacija yra įslaptinta 75 metams, o VRK nariai neturi leidimų dirbti su slapta informacija.

Genocido centras BNS pateiktame komentare nurodė, kad jei bendradarbiavę su KGB asmenys kandidatuoja prezidento, Seimo, Europos Parlamento ar savivaldybės tarybos nario bei tam tikra skitas pareigas, ta informacija išslaptinama ir viešai paskelbiama.

„Centras, siekdamas išslaptinti informaciją apie į savivaldybės tarybos narius kandidatuojančius asmenis, kreipėsi į Asmenų, slapta bendradarbiavusių su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, veiklos vertinimo komisiją ir gavo šios komisijos pritarimą. 2023 metų vasario 2 dieną informacija apie tris asmenis, kandidatuojančius tapti savivaldybės tarybos nariais, išslaptinta ir pateikta VRK“, – sakė LGGRTC Teisės ir personalo administravimo skyriaus vedėja Asta Aranauskienė.

VRK prašydama informacijos apie buvusius sovietų saugumo bendradarbius į LGGRTC kreipėsi triskart nuo sausio pradžios. LGGRTC savo ruožtu pranešė, jog kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) su prašymu išaiškinti situaciją. Jo sulaukus bendradarbiavusių kandidatų pavardės išslaptintos.

Ketvirtadienį VRK priėmė sprendimą registruoti 13 tūkst. 797 kandidatus į savivaldybių tarybų narius, 433 kandidatus į merus bei 467 partijų ir politinių komitetų sąrašus.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kovo 5 dieną. Iš viso šiemet bus renkami 1498 savivaldybių tarybų nariai ir 60 merų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

putinas is dziaugsmo katuciu ploja....

putinas is dziaugsmo katuciu ploja.... portretas
slapti KGB asmenys lietuvos valdzioje.... gaidosai kodel nepaskelbiat visu sarasu ?

Dieve, gelbek Lietuva!

Dieve, gelbek Lietuva! portretas
Deka oziu tvartelio prakeiktu konservu ir socu, Lietuvos valdzios, jegos ir informacineje strukturose giliai isitvirtine kgbistai ir jiems prijauciantys, ir dazniausiai net ne lietuviskomis pavardemis.

<<<MIRK IŠ JUOKO NUO TOKIO CIRKO

&lt;&lt;&lt;MIRK IŠ JUOKO NUO TOKIO CIRKO portretas
GENOCIDO CENTRAS BNS KOMENTARE : ,,Jei bendradarbiavo su KGB ir kandidatuoja į prezidento ,seimo ,EUROPOS PARLAMENTO ar Savivaldybės tarybos nariais tampa , KGB ASMENIMS negalioja įslaptinta 75 metams informacija .INFORMACIJA IŠSLAPSTINIMA IR VIEŠAI PASKELBIAMA....32 metus plovė ,mulkino mus visus....KOL Į SAVIVALDYBĘ KANDIDATUOTIS ATĖJO KAŽKAM LABAI NETINKANTIS IR TRUKDANTIS..CHA CHA CHA CHA....
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių