Quantcast

VRK suskaičiavo, kiek Seimo rinkimai kainavo kiekvienam rinkėjui

Jei Seimo rinkimų išlaidos būtų išdalintos kiekvienam 2 449 683 balsavimo teisę turinčiam rinkėjui, šių rinkimų kaina vienam rinkėjui siektų 6,46 euro. Tai suskaičiavo Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šią savaitę publikuotoje 2020 m. spalio 11 d. Seimo rinkimų ataskaitoje.

VRK duomenimis, šiems Seimo rinkimams buvo panaudota 15 865 000 eurų valstybės biudžeto asignavimų. 

Didžiausią išlaidų dalį – 12 132 000 eurų – Seimo rinkimuose sudarė apygardų ir apylinkių rinkimų komisijų narių ir darbuotojų darbo užmokestis bei socialinio draudimo įmokos. Praėjusį rudenį vykusiems Seimo rinkimams pasirengti ir juos organizuoti buvo prisiekę 14 093 asmenys, kurie ėjo apygardų ar apylinkių komisijų narių pareigas. 

Išdalinus šią sumą kiekvienam rinkėjų sąraše įrašytam rinkėjui, šių rinkimų kaina vienam rinkėjui siektų 6,46 euro.

3 733 000 eurų buvo skirta apmokėti kitoms rinkimų organizavimo išlaidoms, kurias sudarė rinkimų biuletenių ir rinkimų medžiagos spausdinimo paslaugos, lėšos balsavimui užsienyje organizuoti, informacinių sistemų palaikymo paslaugos, kandidatų debatų laidų filmavimo ir rinkėjų informavimo paslaugos, politinės reklamos stebėsenos paslaugos ir politinės kampanijos dalyvių patikrinimo paslaugos, transporto, kanceliarinės išlaidos, ryšio paslaugos ir kitos išlaidos. 

Iš viso balsavimo teisę praėjusį rudenį vykusiuose Seimo rinkimuose turėjo 2 449 683 rinkėjai. Išdalinus šią sumą kiekvienam rinkėjų sąraše įrašytam rinkėjui, šių rinkimų kaina vienam rinkėjui siektų 6,46 euro. 

Jei ši suma būtų padalinta kiekvienam rinkėjui, dalyvavusiam rinkimuose, rinkimų kaina vienam rinkėjui siektų 13,50 euro. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yes

Yes portretas
Rinkimai kainavo centus, palyginus, kiek "išrinktieji" kainuos kiekvieną dieną po rinkimų. Reikės atseikėti už tai, kad jie riesis tarpusavyje, kad įdarbins padėjėjais senus prietelius, kad nesugebės iš savo atlyginimų nusipirkti pieštuko...

as

as portretas
Nereikia daugiau rinkimų. Konservatoriai labai gerai tvarkosi :) , kaip Brežnevas.

BAISIAUSIAI NE TAI - KIEK KAINAVO

BAISIAUSIAI NE TAI - KIEK KAINAVO portretas
Baisiausiai, kad tie rikimai buvo SUKLASTOTI. NIEKADA NEPATIKĖSIU, kad Lietuvos piliečiai balsavo už IŠDAVIKUS konservatorius ir iškrypėlius.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių