Quantcast

VRK nepanaikino A. Guogos mandato: politikas atsisakė atvykti į posėdį

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) netenkino „darbiečio“ Antano Guogos prašymo nutraukti jo, kaip Seimo nario, įgaliojimus, kai jis pats į posėdį atvykti atsisakė.

Tokį sprendimą VRK nariai ketvirtadienį posėdyje priėmė bendru sutarimu.

A. Guoga VRK siūlė panaikinti jo mandatą jam posėdyje dalyvaujant nuotoliniu būdu, o tiesiogiai dalyvauti posėdyje informavo galintis po kovo 9 dienos.

Tačiau, kaip konstatavo VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, įstatymas numato, kad parlamentaras turi pats posėdyje perskaityti pareiškimą. Taip pat įstatymas numato, kad VRK gavusi prašymą nutraukti Seimo nario įgaliojimus sprendimą turi priimti per 15 dienų.

„Seimo rinkimų įstatymas numato, kad įgaliojimai nutrūksta Seimo nariui atsistatydinus pagal jo  pareiškimą atsistatydinti, šį pareiškimą Seimo narys turi pakartoti komisijos posėdyje. Turime pareiškimą, bet ne pareiškimo pagarsinimą“, – sakė L. Matjošaitytė.

VRK pirmininkės pavaduotoja Svetlana Misevičienė pažymėjo, kad, nors pats pareiškimas atitinka nustatytus reikalavimus, Seimo narys A. Guoga privalėjo atvykti į posėdį ir turėjo pakartoti savo pareiškimą.

„Analogiškai taip pat Seimo nariai privalo prisiekti, jie negali to padaryti nei nuotoliniu būdu, nei kitaip, nei kito asmens įgalioti, jie privalo perskaityti priesaikos tekstą, lygiai taip pat Seimo narys privalėjo atvykti tiesiogiai dalyvauti posėdyje“, – sakė S. Misevičienė.

Prašymą dėl Seimo nario įgaliojimų nutraukimo nuo sausio 14 dienos A. Guoga VRK įteikė sausio 12 dieną. Jis tvirtino nebematąs galimybių su Darbo partija įgyvendinti rinkimų pažadų.

Analogiškai taip pat Seimo nariai privalo prisiekti, jie negali to padaryti nei nuotoliniu būdu, nei kitaip, nei kito asmens įgalioti.

A. Guoga yra informavęs Seimo valdybą, kad nuo trečiadienio išvyksta į užsienį.

A. Guoga į Seimą pernai spalį išrinktas pagal Darbo partijos sąrašą. Jo vietą Seime turėtų užimti pirmas po brūkšnio kandidatų sąraše likęs Artūras Skardžius.

Nesulaukus VRK sprendimo, jau sausio 14 dieną Kanados įmonė „Cypherpunk Holdings“ išplatino pranešimą, kad A. Guoga grįžo į bendrovės vadovo pareigas.

A. Guoga socialine tinkle „Facebook“ paskelbė, kad darbą pradės tik po to, kai bus oficialiai atleistas iš Seimo nario pareigų.

„Gaunu labai daug pasiūlymų iš įvairių savo įmonių, kur esu investavęs. Visur neatsisakau padėti. Bet pradėsiu darbą ir gausiu atlygį įvairiuose projektuose tik po to, kai būsiu oficialiai atleistas iš Seimo nario pareigų.

Tai visi, kam įdomu, gali būti ramūs. Jokių sąmokslų ar intrigų nebuvo ir nebus“, – sako A. Guoga.

„Visose pareigose, kur esu sutikęs būti anksčiau, esu be jokių išimčių suspendavęs visus įgaliojimus. Jokių aktyvių pozicijų neturiu. Atlygio negaunu ir negavau nuo pirmos iki paskutinės dienos, kol esu Seimo narys. Jeigu kažkam reikės, tai pasiruošęs pateikti visus įrodymus“, – paskelbė Seimo narys.

Pagal Konstituciją, Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S.narys

S.narys  portretas
Kaip dabar jaustis rinkėjams ,kurie balsavo už jį ,nėra tokio žodžio aferistas maža to. Jeigu tokie įstatymai, nereikia kaltinti žmonių , kad valdžią žmonės patys išsirenka .

Valstietis

Valstietis  portretas
Reikėtų milijoninę baudą išrašyti abiems .Jei ne jis arba Viktoras U. Darbo partija nebūtų patekusi į seimą. Balsai būtų pasiskirstę kitaip. Jis mandstä tiesiog parduoda. Seimas virto TURGUMI.

Taip

Taip portretas
Visa bėda tame, kad seime tokių klounų daug, daug ir politikų,, verslinikų"-liūdesys.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių