Quantcast

VRK ruošiasi merų rinkimams: patvirtino rinkimų apylinkių sąrašą ir jų ribas

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), ruošdamasi kitų metų pavasarį vyksiantiems Savivaldybių tarybų ir merų rinkimams, patvirtino rinkimų apylinkių sąrašą ir jų ribas.

Nustatyta, kad 2023 m. metų pavasarį Savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose rinkėjai balsuos 1926 balsavimo vietose.

Lyginant su 2020 m. vykusiais Seimo rinkimais, kai rinkėjai galėjo balsuoti 1937 rinkimų apylinkėse, artėjančiuose rinkimuose balsavimo vietų bus mažiau.

Rinkimų apylinkių sąrašą savivaldybių administracijų direktorių teikimu VRK sudaro atsižvelgdama į rinkėjų skaičių konkrečioje apylinkėje bei patogumą rinkėjams atvykti į balsavimo patalpas.

Rinkimų kodeksas numato, kad apylinkės teritorijoje turi gyventi ne daugiau kaip 5000 rinkėjų. Taip pat atsižvelgiama, ar pastatas, kuriame vyks balsavimas, yra pritaikytas atvykti asmenims su negalia.

Ruošiantis artėjantiems Savivaldybių tarybų ir merų rinkimams panaikintos 16 balsavimo vietų: Alytaus miesto Dzūkijos; Kelmės rajono Laugalio, Minupių, Pašiaušės, Pašilėnų, Durpyno; Rokiškio rajono Obelių; Šakių rajono Išdagų; Šalčininkų rajono Krakūnų; Ukmergės rajono S. Daukanto; Varėnos rajono Puvočių, Gudakiemio ir Zarasų rajono Biržūnų, Samanių; Sadūnų, Užtiltės rinkimų apylinkės.

Didžiosiose Lietuvos savivaldybėse, kuriuose rinkėjų skaičius padidėjo, VRK įsteigė 5 naujas rinkimų apylinkes.

Rinkėjai galės balsuoti Kauno miesto Bivylių, Klaipėdos rajono Trušelių, Vilniaus miesto Smalinės, Kalnėnų bei Vilniaus rajono Antežerių rinkimų apylinkėse.

Atkreipiamas dėmesys, kad Savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose rinkėjai gali balsuoti tik toje savivaldybėje, kurioje yra deklaravę savo gyvenamąją vietą ne vėliau kaip likus 60 dienų iki rinkimų dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių