Quantcast

VRK paskelbė kandidatus į Radviliškio mero postą: varžysis septyniese

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį oficialiai paskelbė kandidatus į Radviliškio rajono merus.

Balandžio 11-ąją vyksiančiuose rinkimuose dėl šio posto varžysis septyni politikai.

Darbo partija kelia Radviliškio tarybos nario Jurgio Baublio, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – buvusio Seimo nario Aurimo Gaidžiūno, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – administracijos direktorės Jolantos Margaitienės, Lietuvos socialdemokratų partija – tarybos nario Kazimiero Račkauskio kandidatūras.

Liberalų sąjūdis rinkimuose kelia informacinių technologijų specialisto Manto Reuto, Lietuvos žaliųjų partija – savivaldybės skyriaus vedėjo Vytauto Simelio kandidatūrą. Kovoti dėl Radviliškio mero posto ketina ir Gediminas Lipnevičius, jis 2019 metų kovą per savivaldos rinkimus dėl šių pareigų varžėsi kaip visuomeninio rinkimų komiteto „Už geresnį gyvenimą visiems“ atstovas.

Laisva mero vieta čia liko, kai meras konservatorius Antanas Čepononis pernai spalį buvo išrinktas Seimo nariu.

Sudarė kandidato portretą

Penktadienį, likus 30 dienų iki naujų Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario-mero rinkimų, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ne tik paskelbė registruotų kandidatų sąrašą, bet ir sudarė statistinio kandidato į merus portretą. 

Dalyvauti šių metų balandžio 11 d. vyksiančiuose rinkimuose VRK sprendimu užregistruoti 7 kandidatai, 6 vyrai ir viena moteris.

Visų kandidatų amžiaus vidurkis siekia 49 metus ir 1 mėnesį. Vyriausiam šiuose rinkimuose kandidatuojančiam asmeniui – 63-eji, jauniausias yra sulaukęs 35 metų amžiaus.

Kartu su pareiškiniais dokumentais kandidatai į Radviliškio rajono merus privalėjo pateikti VRK savo turto ir pajamų deklaracijų išrašus. Visų kandidatų turtas, vertybiniai popieriai ir piniginės lėšos kartu sudėjus siekia 1 941 887 eurus.

VRK skaičiavimais,  padalinus bendrą visų 7 kandidatų turto sumą ir išvedus vidurkį, išeitų, kad vidutiniškai vienas į Radviliškio rajono merus kandidatuojantis asmuo disponuoja 277 412 eurų turtu, kurį sudaro privalomas registruoti turtas, vertybiniai popieriai, meno kūriniai, juvelyriniai dirbiniai ir piniginės lėšos.

Daugiausiai turto turintis kandidatas disponuoja 759 760 eurų turtu, mažiausiai – 25 tūkst. eurų.

Teikdami pareiškinius dokumentus VRK, 5 kandidatai nurodė turintys aukštąjį išsilavinimą, vienas – aukštesnįjį ir vienas vidurinį išsilavinimą. Visi 7 kandidatai savo anketose nurodė mokantys rusų kalbą, 5 gali kalbėti angliškai, o vienas pažymėjo mokantis vokiečių kalbą.

Nors duomenys apie šeiminę padėtį ir vaikų skaičių nėra privalomi teikti kandidatų anketose, kandidatai į Radviliškio rajono merus galimai jautė pareigą informuoti rinkėjus ir apie šią savo biografijos dalį. Savo anketose 5 kandidatai nurodė, kad yra susituokę, o 2 – išsiskyrę. 5 kandidatai įrašė turintys po du vaikus, vienas turi 3 vaikus ir vienas nurodė turintis vieną vaiką.

VRK pateiktuose dokumentuose beveik visi kandidatai nurodė laisvalaikiu besidomintys turizmu ir kelionėmis. 5 iš 7 savo anketose kaip pomėgį įrašė sportą. Keletas kandidatų domisi kultūros paveldu, grožine ir moksline literatūra, fotografija ir verslo plėtros naujovėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuris didesnis pederastas

kuris  didesnis pederastas portretas
ta ir rinkit --jis patiks ES ir lietuvos valdaanciajai LGBTistu valdziai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių