Quantcast

Vokietijos ultradešiniųjų vizitas į Lietuvos Seimą tapo priedanga kelionei į Baltarusiją

  • Teksto dydis:

Vokietijos ultradešinieji vizitą į Lietuvos Seimą išnaudojo kelionei į Baltarusiją, skelbia trečiadienį publikuotas LRT tyrimų skyrius.

Pasak LRT, pernai lapkričio viduryje Lietuvos Seime apsilankė Vokietijos kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ atstovas, Bundestago narys Petras Bystronas. Leidimą į Seimą jam išrašė parlamentaras Remigijus Žemaitaitis.

LRT skelbia, kad šis vizitas Lietuvos Seime P. Bystronui tapo priedanga tolimesnei, slapta vykusiai kelionei į Baltarusiją. R. Žemaitaitis teigia, jog susitikimas su Vokietijos parlamentaru vyko pastarojo iniciatyva, o apie svečio planus jis nežinojęs.

Pagal pateiktą prašymą Bundestagui P. Bystronas Lietuvoje turėjo megzti parlamentinius ryšius, susitikti su pilietinės visuomenės atstovais. Tačiau Seime pasidaręs kelias nuotraukas, išgėręs kavos, jis per Medininkų pasienio postą lapkričio 16-ąją išvyko į Baltarusiją, į Lietuvą grįžo po 3 dienų.

P. Bystronas Vokietijos Bundestagui pateikė kelionės ataskaitą apie vizitą Seime, siekdamas, kad kelionės išlaidos jam būtų padengtos iš parlamentinių lėšų. Vokietijos parlamentarai šį atvejį vadina įtartinu ir kelia klausimą, ar jų kolega, lankydamas Baltarusiją, nenuvyko ir į Rusiją.

Pernai pavasarį su P. Bystronu Rygoje susitiko ir kitas Seimo narys – Valdemaras Valkiūnas. Jis tikina, kad Vokietijos radikalą sutiko atsitiktinai – „pro šalį eidamas“. Juos supažindino Latvijos rusų sąjungos narys Normundas Grostinsas, europarlamentarės Tatjanos Ždanokos padėjėjas.

Anot LRT, P. Bystronas – vienas iš radikaliausių Vokietijos parlamento narių, pasisako prieš ginklų tiekimą Ukrainai, sankcijas Rusijai.

Tyrimas rodo, kad partijos „Alternatyva Vokietijai“ nariai Lietuvoje nuo 2018 metų lankėsi mažiausiai 13 kartų, dalyvavo mitinguose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Man susidarė nuomonė , kad Vokietija koalicijoje su Rusija , o ne su Europos sajunga ir NATO , pasižiūrėkime visą , pastarųjų metų , įvykių eigą .

politologas

politologas portretas
Kas kam dabar draugas sunku pasakyti. Vakarai teikia UKrainai ginklus porcijomis, kad tik išlaikytų Putino veidą, o tas nori nors užsistolbinti Donbaso ir Luhansko teroitorijas, argi nesuprantate?

Keista!

Keista! portretas
Kairiuosius Lietuva sodina uz zodi,o desinieji radikalai - pagarboje tiek vietiniai,tiek importiniai!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių