Quantcast

Vilniuje rengiamas tradicinis Vilniaus Rusijos forumas

  • Teksto dydis:

Šią savaitę, gegužės 30-31 dienomis, Vilniuje vyks šeštasis Vilniaus Rusijos forumas, tradiciškai suburiantis politikus, pilietinės visuomenės atstovus, žmogaus teisių gynėjus, akademikus, žurnalistus iš Rusijos, Lietuvos, Vakarų šalių.

Anot Užsienio reikalų ministerijos, kasmet vykstančiame forume aptariamos Rusijos vidaus ir užsienio politikos aktualijos, žmogaus teisių padėtis, Rusijos santykiai su Vakarais.

Diskusijų metu įvertinamos Rusijos raidos tendencijos, diskutuojama kovos su Rusijos propaganda tema, kitais aktualiais klausimais.

Pagrindinis dėmesys bus skiriamas padėčiai Rusijoje – vis labiau prastėjančiai pilietinės visuomenės situacijai, stiprėjantiems žiniasklaidos veiklos suvaržymams, dažnėjantiems visuomeniniams protestams, agresyvėjančiai Rusijos pozicijai Vakarų atžvilgiu ir pan. Tarp renginio dalyvių – Michailas Chodorkovskis, Vladimiras Kara-Murza, Vladimiras Ašurkovas, Marina Litvinenko ir kiti.

Šiais metais Vilniaus Rusijos forumą Lietuvos užsienio reikalų ministerija organizuoja kartu su Rytų Europos studijų centru.

Vilniaus Rusijos forumas rengiamas nuo 2013 metų.


Šiame straipsnyje: URMVilniaus Rusijos forumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš šalies

Iš šalies portretas
Gera proga forume pasigirti, kaip Lietuva seka Rusijos pėdomis - bijant konkurencijos rinkimuose už grotų pasodintas Algirdas Paleckis. Būtinai papasakokite kaip Lietuvoje suprantama demokratija ir laisvė ir kaip šios vertybės puoselėjamos. Tikuosi rasis drąsių žmonių, gebančių sakyti tiesą, o ne drebančių iš baimės, ir vykdančių krimilinių politikų užsakymus.

Ignas

Ignas portretas
Dvasios ubageliu susirinkimas

Auksinis Kardas

Auksinis Kardas portretas
Jankiu pakalikai ,anu greitai i Pindostana negrams bybiu ciulpti !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių