Quantcast

Vilniaus rajono merė M. Rekst interesų konflikto išvengė

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst nesupainiojo interesų skiriant dukterėčią į administracijos vadovės pareigas, taip pat nedalyvavo dėl giminaitės priimant kitus sprendimus, konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

VTEK tyrimo metu nustatė, kad M.Rekst apie ryšius su dukterėčia Liucina Kotlovska informavo savivaldybės tarybą, nusišalino svarstant L.Kotlovskos skyrimą administracijos direktore taryboje. Taip pat nenustatyta duomenų, kad M. Rekst būtų sprendusi dukterėčios tarnybos eigos klausimus.

Į VTEK posėdį atvykusi M.Rekst tvirtino, kad įstatymai administracijos direktorių leidžia teikti tik merui, nors sprendimą siūlyti į šias pareigas jos dukterėčią nusprendė Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) taryba, o ji priimta savivaldybės tarybos balsavimu.

„Čia yra politinio pasitikėjimo pareigos ir ne meras priiminėja į darbą, bet tarybos sprendimas yra priimti ar nepriimti. Bet partija, laimėjusi rinkimus, turi prerogatyvą teikti kandidatus į kai kurias pareigas“, - BNS trečiadienį sakė M.Rekst.

Dėl L.Kotlovskos atostogų, komandiruočių ir dėl priedų savo dukterėčiai M.Rekst teigia taip pat nesprendžianti - tą daro taryba, o įsakymus taip pat pasirašo vicemeras. Tai pripažino ir VTEK.

„Duomenų, kad dukterėčios kandidatūrą partiniu lygmeniu būtų iniciavusi pati M. Rekst nenustatyta“, - konstatavo VTEK.

Anot M.Rekst, komisijoje svarstyta, ar nevertėtų siūlyti Seimui keisti įstatymų, kad galimybė skirti administracijos direktorių būtų suteikta ir vicemerui.

VTEK 2012-ųjų birželį buvo pripažinusi, jog M. Rekst  pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, kai 2009-2012 metais tiesiogiai dalyvavo savo dukterėčios Liucinos Kotlovskos įdarbinimo savivaldybės administracijos direktore procedūrose, tvirtino algos koeficientą bei priemoką, komandiravo ją į užsienio šalis, mokymus, seminarus, suteikdavo kasmetines atostogas, skirdavo įvairių savivaldybės komisijų nare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių