Quantcast

Prokuratūra nepradėjo ikiteisminio tyrimo dėl A. Armonaitės galimo šmeižimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo Seimo narės Aušrinės Armonaitės šmeižimo.

Kaip pranešė prokuratūra, toks sprendimas priimtas nustačius, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Liepos 10 d. prokuratūroje buvo gautas politikės A. Armonaitės pareiškimas, kuriame nurodoma, kad jau ne vienerius metus socialinėje erdvėje pasirodo melaginga informacija, neva politikė, Laisvės partijos pirmininkė, yra KGB kadrinio darbuotojo – karininko Anzelmo Armono (gim. 1937 m.) anūkė, nors su šiuo asmeniu jos nesieja jokie giminystės ryšiai.

Nagrinėjant skundą, buvo patikrinti pareiškėjos anketiniai duomenys bei informacija apie pareiškėjos giminystės ryšius. Patikrinimo metu nustatyta, kad politikė A. Armonaitė neturi giminystės ryšio su A. Armonu, tad skleidžiama informacija, jog politikė yra KGB darbuotojo anūkė (dukra) neatitinka tikrovės.

Tikrinant skunde nurodytą informaciją konstatuota, kad kai kurie socialinėje erdvėje užfiksuoti komentarai ir pasisakymai neturi konstatuojamojo pobūdžio, jais tik yra keliamos prielaidos ar spėjimai. Kiti pasisakymai suformuluoti kaip konstatuojamojo pobūdžio žinios apie tariamus giminystės ryšius, tačiau juose pačiai A. Armonaitei nėra priskiriami jokie konkretūs veiksmai ar savybės, nenurodomi faktai ar įvykiai, tiesioginiai kaltinimai, kurie pagal savo pobūdį niekintų, žemintų pačią A. Armonaitę, ją diskredituotų ar pakirstų pasitikėjimą ja.

Nutarime atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą prokurorė nurodo, jog nėra abejonių, kad asmens (ypatingai – politiko) siejimas su kadriniais KGB darbuotojais yra nemalonus ir nepageidautinas, tačiau paskleistos tikrovės neatitinkančios žinios nėra niekinančios ar žeminančios A. Armonaitę, pakertančios pasitikėjimą ja baudžiamojo įstatymo prasme; tokios informacijos paskleidimas nesudaro šmeižimo sudėties ir neužtraukia baudžiamosios atsakomybės.

Prokurorė atkreipia dėmesį ir į tai, kad, remiantis Europos Žmogaus Teisių Teismo jurisprudencija, pareigūno - politiko statusas visuomenėje praplečia jo teisės į diskusiją ir teisės kritikuoti ar būti kritikuojamam ribas lyginant su privačiais asmenimis. Politinėse diskusijose gali būti toleruojama net labai aštri kritika ir politikai privalo būti tolerantiškesni ir pakantesni tai kritikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautietis

Tautietis portretas
Jei butu netiesa, Armonaite pati paviesintu dokumentus is archyvo, kas buvo jos seneliai, dedes ir tetos. Dabar gi apsidirbusi iki ausu prokuratura bando ja teisinti. Fu, kaip neskaniai viskas atrodo. Zodziu ,,prokuratura" bandoma eilini karta gasdinti zmones, juos uztildyti, kad nekomentuotu, kas nepatinka Armonaitei. Visgi laikas ateis, ir visi suzinosime, kas buvo kuo. Ir pirmiausia reikia isslaptinti visus buvusius kgb-istus, atsaukti ju islaptinima tiems 75-eriems metams, kuri konservatoriai skubiausiai padare. Vadinasi, ju tarpe Lietuvos zudiku yra daugiausia.

Toks jausmas

Toks jausmas portretas
kad profesionalaus gėjaus išlaisvintoje tiesiojoje žarnoje yra daugiau smegenų, nei pas Armonikaitę galvelėje. Ne kitaip.

KAUNIETIS

 KAUNIETIS   portretas
GAL JIN TIESIOG LEZBIJIETĖ O JUS IŠ JOS DAROT KOMUNISTE JIN KOVOTOJA UŽ VAIVORIKŠTE KAD PLEŽE VAIVORIKŠTINEI PLEŽINTUSI
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių