Quantcast

Viešas R. Karbauskio laiškas partiečiams: iš G. Landsbergio lūpų pasipylė džiaugsmo pliūpsniai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis, reaguodamas į Sauliaus Skvernelio ir dar devynių parlamentarų pasitraukimą iš „valstiečių“ frakcijos, viešu laišku kreipėsi į partijos narius. R. Karbauskio manymu, LVŽS po šio įvykio ne tik nesusilpnėjo, bet netgi sustiprėjo, kadangi pasitraukę politikai, jo vertinimu, nebuvo artimi „valstiečių“ vertybėms ir praktiškai neprisidėdavo prie šios politinės jėgos programinių nuostatų įgyvendinimo.

„Jie kuria naują frakciją, kuri artimiausioje ateityje galimai taps kažkurios kitos, liberalų gretas papildančios, partijos dalimi. Jaučiu pareigą Jums parašyti ir informuoti, jog šį veiksmą vertinu kaip natūralų išsigryninimą, kuris vyksta tiek dėl vertybių išsiskyrimo, tiek ir iš politinių išskaičiavimų, kuriuos pasvėrė išeinantys politikai“, – feisbuke publikuotame laiške partijos nariams rašo R. Karbauskis.

Politikas dar kartą akcentavo, kad pastaruoju metu jo ir S. Skvernelio požiūriai į šalies vadovą Gitaną Nausėdą išsiskirdavo. „Valstiečių“ lyderio nuomone, tokia takoskyra tarp jo ir ekspremjero susiformavo dėl jų skirtingo požiūrio į tradicinę šeimą.

„Žinoma, Jūs ir patys aiškiai matėte, jog pastaruoju metu kardinaliai skyrėsi mano, didžiosios dalies LVŽS frakcijos Seime kolegų ir Sauliaus požiūris į Prezidentą, kuris, kaip ir mes, reiškia palaikymą tradicinei šeimai. Neseniai išsiskyrė mūsų požiūriai į šeimas remiančių žmonių galimybes taikiai mitinguoti ir į valdančiųjų darbus, kurie kelia daugybę klausimų“, – aiškino LVŽS pirmininkas.

Pasak R. Karbauskio, Seimo rinkimus laimėję konservatoriai ir liberalai ėmė „grasinti tradicinei šeimai ir engti tuos, kurie ją palaiko“, o LVŽS iš esmės tapo vienintele šias vertybes ginančia partija. Nors politikas ir pripažįsta, kad frakcija sumažėjo, tačiau tai, jo nuomone nėra problema, kadangi tradicines vertybes palaikančių parlamentarų skaičius „valstiečių“ gretose išliko praktiškai nepakitęs.

„Principingi ir vertybes puoselėjantys „valstiečiai ir žalieji“ esame nemėgstami dabartinių valdančiųjų, nes niekaip nepasiduodame jų ir jų interesų grupių pradedant alkoholio, o baigiant farmacijos pramone spaudimui. Taip, nuo šiol teoriškai balsų Seime savo programai įgyvendinti turėsime mažiau. Bet tik teoriškai, nes ir praktiškai, dažnai jų turėjome mažiau, nei buvo frakcijoje narių, nes kai kurie Seimo nariai iš mus palikusiųjų pasirinkdavo balsuoti kitaip, nei buvo įsipareigoję savo rinkėjams“, – įsitikinęs LVŽS pirmininkas, tuo pačiu pridurdamas, kad pastarieji įvykiai, jo vertinimu, „valstiečius“ tik sustiprino.

„Nebijau sakyti, jog, nors mūsų mažiau, nuo šiandien esame stipresni, nes frakcijoje liko vieningi bendraminčiai, kuriems valstybės interesai yra svarbiausi ir jie jų neišduos dėl asmeninės naudos ar postų. Šį lojalumą valstybei ir tradicinėms vertybėms visada laikiau išskirtiniu mūsų partijos bruožu, kuris mus vienija ir kuris yra svetimas daugeliui politikų, kurių vertybės prasideda ir baigiasi ten, kur šiems politikams naudinga“, – tikino jis.

R. Karbauskis pabrėžė, jog partija nepritaria „visuomenės kiršinimui ir skaldymui, dvigubiems standartams ir neteisybei, mulkinant ir spaudžiant Tautą atsisakyti to, kas jai brangu“.

LVŽS vadovas rašė, kad frakcijos kolegų sprendimas įkurti naują frakciją silpniną opoziciją ir „tampa dovana valdantiesiems“.

„(...) kurie jau keletą dienų viešojoje erdvėje netveria džiaugsmu, kad atsiras nauja frakcija, iš kurios tikimasi palaikymo kontraversiškiems konservatorių ir liberalų sprendimams, kuriems, beje, prieštarauja tik matoma ir girdima didžiausia opozicinė frakcija – Lietuvos valstiečiai ir žalieji. Džiaugsmo pliūpsniai šiandien pasipylė tiek iš Gabrieliaus Landsbergio lūpų, tiek iš liberalų gretų“, – teigė jis.

Tačiau „valstiečių“ pirmininkas pabrėžė, kad S. Skvernelis visuomet galėjo tapti LVŽS partijos nariu, tačiau to nepadarė dėl asmeninių išskaičiavimų.

„Tiesa, jeigu galvojama, jog S.Skvernelis neturėjo galimybių tapti LVŽS nariu, noriu pasakyti, kad jis turėjo ne vieną galimybę juo tapti, tačiau to sąmoningai nedarė galvodamas, kaip jam bus geriau. Čia gi ir vėl išryškėjo mūsų skirtumas, kurį visada sakydavau – Lietuvos valstiečiams ir žaliesiems valdžia ne tikslas pats savaime, o priemonė Lietuvai eiti pažangos keliu“, – teigė R. Karbauskis.

 

 

ELTA primena, kad antradienį parlamentaras S. Skvernelis Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Naujoji frakcija vadinsis Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“.

Kartu su ekspremjeru iš „Valstiečių“ frakcijos pasitraukia Laima Nagienė, Rūta Miliūtė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Tomas Tomilinas, Laima Mogenienė, Rima Baškienė, Linas Kukuraitis, Zenonas Streikus.

Taip pat prie naujosios frakcijos turėtų prisijungti trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę parlamentarai: Domas Griškevičius, Vytautas Bakas ir Algirdas Butkevičius.

Frakcija ketina dirbti opozicijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija TO PISKOVAS

natalija TO PISKOVAS portretas
GAIDY NEDADARYTAS PRUNSKIENĖ BUVO EUROPOJE PRIPAŽINTA PUIKI PROTINGA EKONOMISTĖ TAI TAS KGBistas IŠGAMA LANSBERGYS PURVAIS DRABSTĖ MOTERI KAIP IR KITUS DORUS PROTINGUS NAIKINO KAD JO NENUSTUMTU

kauniete

kauniete portretas
KAD ŠENDIEN JAU 09 26 GABRIO DŽIAUGSMAS BAIGĖSI JAU KALBA KAD SKVERNAS NE TAS SU KURIUO GALIMA KALBĖTIS GABRY TURBUT NEŽINOJAI KAD SKVERNAS SU SCWABU SUSIDRAUGAVO IR TIKRAI TAVE NUSTUMS

Laiminga

Laiminga portretas
Pasirodo politiniai lavonai gali pliūpsniais džiaugtis
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių