Quantcast

Viceministras M. Abukevičius JAV aptarė paramos Ukrainai ir ginkluotės įsigijimų planus

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius darbo vizito Jungtinėse Amerikos Valstijose metu susitiko su JAV Valstybės ir Gynybos departamentų atstovais, atsakingais už JAV karinę paramą bei koordinuojančiais JAV gaminamos ginkluotės įsigijimus.

Su JAV Valstybės departamento regioninio biuro politiniams ir kariniams reikalams sekretoriaus pavaduotoja Mira Resnick bei Gynybos departamento gynybos saugumo bendradarbiavimo agentūros direktoriaus pavaduotoju Jedidiah Royalu viceministras aptarė Lietuvos prioritetinės ginkluotės poreikius, pajėgumų plėtojimo planus ir galimą JAV paramą, sakoma ministerijos pranešime.

„Lietuva šiemet ėmėsi ryžtingo ir reikalingo sprendimo – didinti biudžetą gynybai iki 2,52 proc. BVP. Tai leidžia mums pildyti Lietuvos kariuomenės atsargas, o tai yra itin svarbu Lietuvai Rusijos karo Ukrainoje akivaizdoje. Šiuo metu tarp prioritetų, siekiant stiprinti Lietuvos kariuomenės gynybinius pajėgumus, išskyrėme prieštankinę, oro gynybos ir ilgojo nuotolio salvinės ugnies sistemos ginkluotę“, – akcentavo M. Abukevičius.

Susitikimo metu taip pat aptarta karinė parama Ukrainai ir tolesnės jos galimybės. „Būtina dar labiau didinti karinės paramos apimtis ir tiekti sunkiąją karinę techniką Ukrainai, patiriančiai Rusijos agresiją“, – teigė viceministras.

JAV yra viena pagrindinių Lietuvos saugumą užtikrinančių sąjungininkių ir partnerių gynybos įrangos įsigijimų srityje, teikianti paramą įsigijimams.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLietuvaparama UkrainaiMargiris Abukevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių