Quantcast

Viceministras: Lietuva pasirengusi palaikyti Moldovą jos reformų kelyje

Ketvirtadienį Vilniuje vykusiose Lietuvos ir Moldovos politinėse konsultacijose užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius su Moldovos užsienio reikalų ir Europos integracijos ministerijos valstybės sekretore Carolina Perebinos aptarė vidaus iššūkius, su kuriais pastaruoju metu susiduria Moldova, bendradarbiavimą su Europos Sąjunga bei NATO.

 Taip pat buvo pasikeista nuomonėmis dėl Padnestrės konflikto sureguliavimo perspektyvų, aptarti dvišaliai santykiai.

Užsienio reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad, aptariant aktualią politinę darbotvarkę, viceministras D. Skusevičius akcentavo, jog Lietuva palaiko Moldovą Europos integracijos ir reformų kelyje, tačiau su dideliu nerimu stebi įvykius, susijusius su Kišiniovo mero rinkimų rezultatų anuliavimu.

„Raginame Moldovos politikus užtikrinti teismų nepriklausomumą ir teisės viršenybę - negalima ignoruoti piliečių balsavimo rezultatų bei pasitelkus nedemokratiškus metodus juos keisti“, - pabrėžė D. Skusevičius. Pasak viceministro, organizuojant rinkimus į Moldovos Parlamentą, kurie turėtų įvykti šių metų pabaigoje, privalu skrupulingai laikytis tarptautinių standartų.

Lietuva yra pasirengusi ir toliau palaikyti Moldovą jos reformų kelyje, dalintis savo integracine ir ekspertine patirtimi. „Iš savo ES integracinės patirties žinome, kad reformos ne visada būna populiarios, tačiau jų rezultatai atperka laikinus nepatogumus, todėl mūsų ekspertai pasirengę ir toliau konsultuoti Moldovos pusę“, - užtikrino D. Skusevičius.

Moldovos užsienio reikalų ir Europos integracijos ministerijos valstybės sekretorė C. Perebinos padėkojo Lietuvai už palaikymą ir atvirą dialogą, Moldovoje vykdomus vystomojo bendradarbiavimo projektus bei akcentavo, kad Moldovos Vyriausybė ketina ir toliau laikytis ES-Moldovos Asociacijos susitarime prisiimtų įsipareigojimų.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dėsnis: visos šalys, kurioms ima padėt Lietuva, su laiku netenka dalies savo teritorijų.

xoxolus jau prikonsultavo....

xoxolus  jau  prikonsultavo.... portretas
dabar tie sedi sudo duobej nosis iskise ir savo dvoka prisisikta uosto ...pagal eile atejo eile ir Moldova ,,,prakonsultuot,,, pagal NATO ir ES poreikius , manau dabar pipiec ateina ir Moldovai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių