Quantcast

Viceministras: dedame visas pastangas dėl NATO rytinio pakraščio sustiprinimo

  • Teksto dydis:

Saugumo situacija reikalauja esminių pokyčių, stiprinant Aljanso atgrasymą ir gynybą rytinėje dalyje, pažymėjo krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius, gegužės 10–11 dienomis lankydamasis Paryžiuje, kur antradienį susitiko su Prancūzijos gynybos ministerijos politikos direktore Alice Guitton, o trečiadienį – su Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono patarėju Europos klausimais Alexandre‘u Adamu.

„Tikimės, kad NATO vadovų susitikime Madride bus priimti sprendimai didinti sąjungininkų pajėgas Lietuvoje ir regione. Sąjungininkų brigados lygmens vienetas ir oro gynybos pajėgumai Lietuvoje reikšmingai sustiprintų Rusijos atgrasymą. Esame pasirengę priimti daugiau sąjungininkų karių Lietuvoje“, – sakė M. Abukevičius.

„Toliau ieškome galimybių remti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas pagal jų nuolat atnaujinamus poreikius. Lietuvoje taip pat rengiame Ukrainos karių instruktorių mokymus. Prioritetas yra ukrainiečius išmokyti naudotis vakarietiška ginkluote bei karine technika“, – pridūrė viceministras.

Vizito Paryžiuje metu viceministras taip pat aptarė bendrus Lietuvos ir Prancūzijos interesus kibernetinio saugumo srityje: paramą Ukrainai, iniciatyvas ir teisėkūros pasiūlymus, kurie skirti bendro ES brandos lygio kibernetinio saugumo srityje kėlimui ir Europos Sąjungos pasirengimo didelio masto kibernetiniams incidentams ir koordinuoto atsako į juos stiprinimą.

Susitikimų metu buvo diskutuojama ir dvišalio bendradarbiavimo bei tarptautinių operacijų ir misijų Afrikoje klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių