Quantcast

A. Veryga skeptiškai vertina planus atšaukti ekstremaliąją situaciją dėl COVID-19

Buvęs sveikatos apsaugos ministras, „valstietis“ Aurelijus Veryga skeptiškai vertina Vyriausybės planus trečiadienį atšaukti maždaug dvejus metus trunkančią ekstremaliąją situaciją dėl COVID-19.

Pasak jo, Ministrų kabinetas pirmiausia turėtų numatyti aiškius kompensacinius mechanizmus savivaldybėms, ligoninėms.

„Šitie teisiniai reglamentavimai reikalingi ne tiek dėl infekcijų kontrolės, su ja labiau karantinas susijęs. Ekstremali situacija leidžia paprastai naudoti biudžeto lėšas, padėti savivaldybėms: dėl vakcinacijos, dėl patirtų išlaidų kompensavimo“, – trečiadienį LRT teigė A. Veryga.

„Aš nežinau, kodėl jo yra atsisakoma. (...) Nebent yra Vyriausybė sugalvojusi kokį kitą mechanizmą naudos, kad ir ligoninių, ir savivaldybių išlaidas kompensuotų“, – pridūrė jis.

Pirmiausia, reikėtų aptarti kompensavimo mechanizmus ir tada ją naikinti.

Ministrų kabinetas posėdyje turėtų nuo gegužės pirmosios atšaukti ekstremaliąją situaciją. Vis dėlto, šalyje liktų galioti tradicinės rekomendacijos dėvėti apsaugines veido kaukes, dažnai dezinfekuoti, plauti rankas, laikytis atstumo.

Šiuo metu dauguma anksčiau įvestų ribojimų yra panaikinti, išlieka reikalavimai dėvėti kaukes gydymo, globos įstaigose ir viešajame transporte.

A. Verygos teigimu, kadangi dauguma ribojimų ir taip panaikinta, dabartinis teisinis režimas įtakos įprastiniam gyvenimui iš esmės neturi.

„Pirmiausia, reikėtų aptarti kompensavimo mechanizmus ir tada ją naikinti“, – sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas.

Pasak premjerės Ingridos Šimonytės, šiuo metu pasiruošta ir ketinama perkelti koronavirusinės infekcijos gydymą į „bendruosius imunoprofilaktikos ir gydymo algoritmus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A. Varyga

A. Varyga portretas
Kas bus, kas bus, skiepų biznis nutruks

tik

tik portretas
ne psihologams sprest tam yra vyrusologai ...===

Nu tai jo

Nu tai jo portretas
Nebus Barygai indulgencijos, kad nupirko milijoną lavonmaišių mums.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių