Quantcast

A. Veryga: premjeras aiškiai ir vaizdingai pademonstravo situaciją

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pritaria premjerui Sauliui Skverneliui, kad opozicijos keliami klausimai apie Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) atliekamą tyrimą dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimo yra priešrinkiminė politinė akcija.

„Bet jeigu vertintume patį komentarą, tai tikrai nemanau, kad čia bandoma kažkam užmesti ar numesti kažkokias atsakomybes. Visi dalyvavo ir kolegialiai tarėsi ir aiškinosi, kokia yra situacija. Premjeras, aš manau, pakankamai aiškiai ir vaizdžiai pademonstravo situaciją, kokia ji ir buvo. Labai gaila, kaip jis ir minėjo, kad bandoma politizuoti visą šią situaciją ir ja naudotis. Taip, dabar yra rinkiminis laikotarpis ir tikriausiai smagu tas istorijas sukti, bet nei mes kažkokių atsakomybių kratomės, nei bandome jas perkelti kitiems. Tiesiog bandome paaiškinti, koks buvo kontekstas ir kokia buvo situacija. Geras premjero pastebėjimas ir dėl tų kainų paskaičiuotų, nes jos nekorektiškai viešumai buvo pateiktos ir tikrai neteisingos suskaičiuotos“, – teigė A. Veryga.

Premjeras antradienį teigė, kad opozicijos keliami klausimai yra priešrinkiminė politinė akcija bei teigė, kad negalima lyginti KAM ir Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos viešųjų pirkimų. Jis taip pat tvirtino, kad žiniasklaida paviešino ikiteisminio tyrimo informaciją.

Geras premjero pastebėjimas ir dėl tų kainų paskaičiuotų, nes jos nekorektiškai viešumai buvo pateiktos ir tikrai neteisingos suskaičiuotos.

Tyrime dėl greitųjų koronaviruso testų pirkimo buvo apklaustas Vyriausybės pirmasis vicekancleris Lukas Savickas, kuris gavo specialaus liudytojo statusą. Praėjusį trečiadienį žiniasklaida taip pat pranešė, kad kaip specialusis liudytojas buvo apklaustas ir premjero patarėjas sveikatos klausimais Jonas Kairys. Specialiojo liudytojo statusas reiškia, kad asmuo gali tapti įtariamuoju.

Šiame tyrime kaip liudininkas buvo apklaustas ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

LRT Tyrimų skyrius anksčiau yra skelbęs, kad sprendimą skubiai pradėti pirkimą kovo mėnesį davė L. Savickas. „Profarmai“ kovo mėnesį buvo pervesta 6,05 mln. eurų už 510 tūkst. greitųjų testų. Vieneto kaina – maždaug 12 eurų. Tuo tarpu, kaip skelbia LRT Tyrimų skyrius, tokius pačius testus iš kitos bendrovės pirkusi Krašto apsaugos ministerija už juos mokėjo kiek daugiau nei po 3 eurus.

Įtarimai pareikšti jau iš pareigų pasitraukusiai sveikatos apsaugos viceministrei Linai Jaruševičienei ir dar penkiems asmenims, tarp kurių – testus tiekusios įmonės „Profarma“ atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
AIŠKU KAD VERYGA PUIKIAI TVARKOSI TAUTA MATO IR IVERTINWS O JUS LOJANTIS IDIJOTAI NESISTENKIT

kauniete

kauniete portretas
PAGARBA SKVERNIALIUI VERYGAI UŽ GERAI ATLIEKAMA DARBA DĖL ŽMONIU O KAS LIEČIA OPOZICIJA TAI TIE BRUDAŠIAI TIK KENKĖ TAUTAI TRUGDE SEIMUI DIRBTI IR KAIP TAIS VAGIM ERKĖM ATSIKRATYTI KIEK MES PRIVARGOM PER TUOS IŠGAMAS TIK UŽ VALSTIEČIUS GERBEMI VALSIEČIAI VISI JUS SPRENDIMAI GERI GERAI BUTU KAD OPOZICIJA TAUTOS ABEJONES IŠSKLAIDYTU IŠ KUR JUSU OPOZICIONIERIUS KURIAM BUVO PADOVANOTA PARTIJA PER METUS 8 MILIJONUS PAPILDĖ SAVO SASKAITA GAL IRGI KAIP MASIULIS PASISKOLINOTIKRAI KADA LIETUVOJE SODINS VAGIS LANSBERGINIUS MASIULINIUS KIRKILINIUS USPASKICHUS KUBILUS ŠIMONES

JONAS

JONAS portretas
AR KIEKVIENAM BUKAGALVIUI GALIMA IŠAIŠKINTI KA GALI SUPRASTI TAS ANALITIKAS TAS KALĖJIMAS DU IDIJOTAI ŠUDMALEI
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių