Quantcast

A. Veryga patobulino įstatymo projektą dėl išmokų už skiepus: 100 eurų gautų daugiau žmonių

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas Aurelijus Veryga įregistravo patobulintą įstatymo projektą dėl vienkartinių išmokų pasiskiepijusiems nuo COVID-19 vyresnio amžiaus žmonėms. Projekte siūloma, kad vienkartinę išmoką, kuri būtų 100 eurų, galėtų gauti 65 metų ir vyresni asmenys, taip pat asmenys, kurie priklauso rizikos susirgti sunkios formos COVID-19 liga grupei.

Teisę į vienkartinę išmoką jie  įgytų po to, jei po 2021 metų rugpjūčio 16 dienos pasiskiepija pagal visą vakcinacijos schemą viena iš Europos Sąjungoje registruotų vakcinų nuo COVID-19.

Projektas numato, kad teisė į vienkartinę išmoką būtų įgyjama tą pačią dieną, kai pasiskiepijama paskutine vakcinos doze, jei visa vakcinacijos schema sudaryta iš dviejų ar daugiau vakcinos dozių arba pirmąja vakcinos doze, jei visa vakcinacijos schema sudaryta iš vienos vakcinos dozės.

Įstatymo projekte nurodoma, kad juo siekiama spartinti vakcinaciją nuo COVID-19 ir mažinti dėl šios ligos plitimo keliamas grėsmes 65 metų ir vyresnio amžiaus bei kitų rizikos susirgti sunkios formos COVID-19 liga grupei priklausančių asmenų sveikatai, taip pat skatinti ekonomiką.

Asmenų, kurie priklauso rizikos susirgti sunkios formos COVID-19 liga grupei sąrašą tvirtintų sveikatos apsaugos ministras.

Projekte numatoma, kad išskaitos iš vienkartinės išmokos pagal vykdomuosius dokumentus ir (ar) Valstybinio socialinio draudimo fondo administravimo įstaigos vadovo sprendimus nedaromos.

Siūloma, kad naujas įstatymas įsigaliotų 2021 m. lapkričio 1 d.

Šiuo metu galiojantys įstatymai nenumato jokių paskatų, tarp jų – ir finansinio pobūdžio, asmenims vakcinuotis nuo COVID-19.

Kaip ELTA jau skelbė, Vyriausybė ketina svarstyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) įregistruotą projektą, kuriame siūloma 100 eurų vienkartines išmokas mokėti 75-erių metų amžiaus ir vyresniems asmenims, kurie iki rugsėjo 1 d. nebuvo pasiskiepiję nė viena vakcinos nuo COVID-19 doze, ir iki šių metų pabaigos nusprendė vakcinuotis.

Taip pat tokia išmoka būtų mokama ir tiems, kurie jau pasiskiepijo pilna skiepijimo schema ir iki 2022 m. balandžio mėnesio pasiskiepys trečiąja ar antrąja doze (priklausomai nuo pasirinktos vakcinos).

Kaip teigia šios iniciatyvos rengėjai, skatinti būtent 75 metų ir vyresnius asmenis pasirinkta, kadangi nuo šios amžiaus ribos kyla didžiausia rizika mirti nuo koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sinjoras

Sinjoras portretas
Skiepas ir išmoka paskutinis etapas, kaip kažko reikės sinjorui.100,-€ tai viliojimas greičiau pasiskiepyti ,tuo ir baigsis problemos su sinjorais, ligoniais ,invalidais.Nejaugi Nesupratote ??? 100,-€ ,kitaip sakant ,atsisveikinimas su pasauliui nereikalingais žmonėmis. Tuo pačiu bus sumažinta pasaulinis populiacijos perteklius.Kam reikalingi invalidai ,seni nukvake seniai ar senės.,valstybei tik nuostolis.

Anonimas

Anonimas portretas
Reikia duoti tik tems pensininkams kure jau pasiskepijo. O kas dar ne, nieko neduoti. Juk jie pries skepus. Mirs be vakcinu. Cia ju pasirinkimas. Kas ka nori tas ta i gauna. Je turi skepitis pilna schema. Gauti 100 euru turi visi pensininkai, be isimtes. Turi buti teisingumas. Visi lygus. Visi mes ligoti.

Loni

Loni  portretas
Pasodina ,,ant adatų,, tampi bandymo triušiu ar eksperimentine žiurke už 100 aurų. Ir tapsi priklausomas nuo globalistų, kurie tave valdys kiek norės.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių