Quantcast

A. Veryga palaiko prezidento veto: žmogus turi turėti galimybę būti patikrintas už valstybės lėšas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos parlamentaras Aurelijus Veryga mano, kad nevertėtų atmesti prezidento veto ir priimti pataisas, įpareigojančias nepasiskiepijusius darbuotojus už COVID-19 testus nuo gruodžio mokėti iš savų lėšų. Anot A. Verygos, prezidento sprendimas yra teisingas.

„Aš manau, kad tikrai nereikia veto atmetinėti, ir prezidentas padarė teisingą žingsnį matydamas, kiek jau dabar visuomenė yra susipriešinusi. Juo labiau, kad ta priemonė yra visiškai netaikli“, – ketvirtadienį Seime kalbėjo A. Veryga.

Anot buvusio sveikatos apsaugos ministro, ši priemonė galėtų turėti poveikį ne tai žmonių grupei, kurioje matoma didžiausia problema.

„Jeigu kažkas galvoja, kad nustačius privalomus testus darbuotojui darbo vietoje dėl to pasiskiepys senjorai 75+, kurie yra didžiausia šiandien problema, tai aš niekaip nerandu čia nei ryšio, nei logikos“, – sakė A. Veryga.

Anot A. Verygos, testavimas taip pat yra vienas iš būdų stabdyti viruso plitimą, todėl kiekvienas mokesčius mokantis žmogus turėtų būti patikrintas už valstybės lėšas.

Kadangi žmogus yra draustas, moka privalomas draudimo įmokas, jis turi turėti galimybę būti patikrintas už valstybės lėšas.

„Yra žmonių, kurių niekaip nepavyksta įtikinti, nors, tiesą sakant, valstybė nelabai ir stengiasi įtikinti juos dėl vakcinacijos. Tai bent jau testavimas veikia kaip kažkokia apsaugos priemonė, infekcijų kontrolės priemonė“, – sakė LVŽS parlamentaras.

„Kadangi žmogus yra draustas, moka privalomas draudimo įmokas, jis turi turėti galimybę būti patikrintas už valstybės lėšas“, – pridūrė A. Veryga.

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda trečiadienį vetavo įstatymo pataisas, kuriomis nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID-19.

„Šalies vadovas pabrėžia, kad įstatyme numatytas reguliavimas gali reikšmingai pabloginti privalomojo sveikatos tikrinimo – testavimo dėl užkrečiamosios COVID-19 ligos – prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus. Tai reikšmingai sumažintų privalomai tikrintis sveikatą dėl užkrečiamosios ligos turinčių darbuotojų skaičių ir lemtų pavėluotą COVID-19 ligos diagnostiką ir nekontroliuojamą plitimą. Prezidentas atkreipia dėmesį, kad ekstremaliosios situacijos metu valstybė privalo užtikrinti žmonių sveikatos apsaugą ir visų trijų pandemijos valdymo dalių – vakcinavimo, testavimo ir gydymo – prieinamumą. Pritardamas įstatymo iniciatorių deklaruojamam tikslui padidinti vakcinacijos lygį, šalies vadovas pažymi, kad vienintelis kelias pandemijai valdyti – taiklus testavimas ir aktyvus skiepijimosi skatinimas“, – rašoma Prezidentūros pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Žmonės , atsipeikėkit! Testuotis galima tik jei yra simptomai! Pasitikrinimui jei labai įdomu. Kam kas kart kaišioti pagalius į nosį? Gal kas ir jaučia malonumą , kaifuoja. O vat paskiepyti turėtų testuotis , nes statistiką slepia tie kam tai naudinga. Nosis tai pats pirmas natūralus barjeras visoms šiukšlėms skraidančioms ore. Net jei koks virusas ir patenka ant gleivinės tai organizmas natūraliai stoja į kovą su agresoriais. Organizmas jau būna įspėtas apie pavojų net jei virusas toliau praeina. O pagaliukas prastumia visą turinį gilyn. Paklauskit ar man to reikia , gal čia tokia ruletė sugalvota..Gal ''pasiseks''? Tai va , vakcinacija ( tikroji ) laisvanoriška , jokios prievartos ir nereiks pažeidinėti konstitucijos. Jokių barnių , jokių piktumų . Bet yra padugnės įkyriai zyziančios , na užsibadykit save ir nelyskit prie kitų žmonių.

Kam sveikam testai

Kam sveikam testai portretas
Kam sveikas žmogus verčiamas testuotis? Vakcinuoti dar dažniau testuojasi, jie tegu ir susimoka, nes daugiau serga.

Ale matai

Ale matai portretas
net pas toki aplaūką kartais kramė įsijungia o konservynas na nikap nėišvietos:D)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių