Quantcast

A. Veryga paaiškino, kodėl paprašė pakeisti S. Malinauską

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad paprašė į Ekstremalių situacijų valdymo centro Visuomenės informavimo grupės vadovo pareigas vietoje Skirmanto Malinausko skirti kitą asmenį dėl to, kad, pasak ministro, su juo nebuvo derinama svarbi informacija.

„Kadangi man yra duota atsakomybė visą šitą situaciją valdyti, tai aš privalau žinoti, kas vyksta. Informacija su manim turėtų būti derinama, kad aš galėčiau tinkamai reaguoti į situacijas. Tai to nebuvo“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje vykusioje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras patikino, kad S. Malinauskas tinkamai suvaldė informaciją dėl pirmojo atvejo. Visgi A. Veryga akcentuoja, kad pastaruoju laikotarpiu ne visa informacija, kurią ministras privalo žinoti, buvo jam suteikta.

„Su visa pagarba gerbiamam S. Malinauskui noriu padėkoti už tą darbą, kurį jis tinkamai padarė, suvaldydamas informaciją dėl to pirmojo atvejo. Manau, kad gerai buvo suvaldyta situacija. Bet dabar paskutinė diena parodė, kad yra informacijos, kurios aš nežinau, o aš privalau ją žinoti. Manau, kad negali taip būti, nes dabar didžiausia grėsmė, kol nėra ligos išplitimo, yra visuomenės panika“, – tikino jis.

Kadangi man yra duota atsakomybė visą šitą situaciją valdyti, tai aš privalau žinoti, kas vyksta. Informacija su manim turėtų būti derinama.

A. Veryga teigia, kad ekstremalios situacijos metu atsakingoms institucijoms svarbiausia elgtis ramiai, nekelti panikos ir neeskaluoti problemų. Nors ministras tikino suprantantis, kad dėl patiriamo nuovargio yra žmogiška nesusivaldyti, tačiau pabrėžia, kad neturi prabangos leisti tokiai situacijai įvykti.

„Mes privalome elgtis labai ramiai, patys tų panikų nekelti, neeskaluoti kažkokių problemų visuomenei. Ir aš žmogiškai suprantu, kad žmonėms, kurie daug dirba, matyt, gal pavargsta, perdega, kyla visokio nerimo ar emocijų ir kartais nesusivaldome. Visi esame žmonės, bet aš neturiu prabangos leisti tokiai situacijai vykti ir įvykti“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

A. Veryga taip pat teigė, kad poreikis, jog Vyriausybė koordinuotų informacijos sklaidą, jau yra praėjęs, todėl tikėtina, kad šis komunikacinis uždavinys bus Sveikatos apsaugos ministerijos prerogatyva.

„Pirmiausia panašu, kad poreikis iš pačios Vyriausybės koordinuoti jau yra praėjęs. Mes jau tą pirmąją, didžiąją žinią dėl pirmojo atvejo suvaldėme ir šiandien kalbėjome su premjeru, panašu, kad kažkokių naujų žmonių ir negausime“, – patikino A. Veryga.

„Pagrindinis komunikacinis uždavinys jau bus mums patiems, tai yra ministerijos komunikacijos žmonėms“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAS

VYTAS portretas
Susišikai Malinauskai ir baig loti ant gerai dirbančio Verigos

Plykis

Plykis portretas
psichoterapautis perdaug susireiksmines,- kuo tikriausias generinis ministeris. Neturi gramatnu , protingu zmoniu savo arteleje karvauskis!

nuomone

nuomone portretas
Galimai pervargo Malinauskas ,pamirso savo tiesiogines pareigas,,ne daug truko ,kad pats save klaustu kur as?,kas as?kodel as?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių