Quantcast

A. Veryga: dabartinė pandemijos valdymo strategija nesusijusi su valdžios pasikeitimu

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tvirtina, kad griežtesnių pandemijos valdymo priemonių nesiėmimas pastaruoju metu nėra susijęs su artėjančiu valdžios pasikeitimu. Pasak laikinojo ministro, jis skaičiuoja dienas iki darbų perdavimo ir laukia sklandaus proceso, nes situacija, A. Verygos teigimu, reikalauja aiškumo visiems.

„Sąžiningai galiu pasakyti, kad tikrai skaičiuoju (dienas – ELTA), laukiam sklandaus pasikeitimo, nes ši situacija reikalauja aiškumo. Ir žmonėms aiškumo reikia, ir komandai. (...) Optimistiškai skaičiuojant, jei viskas bus gerai, labiausiai tikėtina, kad apie gruodžio 8-10 dieną gali būti pasikeitimas. Dar maždaug pora savaičių“, – ketvirtadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė A. Veryga.

Vis dėlto jis patikino, kad dabartiniai sprendimai, susiję su pandemijos valdymu, niekaip nėra susiję su valdžios pasikeitimu. A. Verygos teigimu, antrojo karantino režimas yra švelnesnis, nes atsirado daugiau žinių apie koronavirusą.

Laukiam sklandaus pasikeitimo, nes ši situacija reikalauja aiškumo. Ir žmonėms aiškumo reikia, ir komandai.

„Aš tikrai tokios nuostatos neturiu. Man atrodo, kad mes darbą privalome padaryti gerai iki paskutinės dienos. (...) Kad reagavimas į šią situaciją dabar yra tikrai kitoks į šią situaciją nei pavasarį, – taip, to niekas neneigs, bet aš to nesiečiau su valdžių pasikeitimu. Ir daugiau žinojimo apie patį virusą atsiradę, galbūt ir nuostatos pasikeitusios lemia sprendimus, kurie dabar yra kitokie“, – kalbėjo laikinasis sveikatos apsaugos ministras.

Tuo pačiu A. Veryga pabrėžė matąs „daug kitų dalykų, kurie nėra sveiki ir trukdys atėjusiai valdžiai dirbti“.

„Kalbu ne apie politikus, o apie valstybės tarnautojus, kurie jaučia labai daug baimės dabar, netikrumo, yra dėl daugybės dalykų kaltinami nuolat – kad kažkas yra ar buvo neteisingai daroma. Šitą aš labai jaučiu, žmonės vengia priiminėti sprendimus, stengiasi juos perduoti kažkam kitam, nenori, kad pas juos apsilankytų tarnybos, kad jie būtų smerkiami ar kaltinami“, – pridūrė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuobodu

Nuobodu portretas
Jis kalba apie valdymą pandemijos?!!! Apie NEVALDYMĄ, ABUOJUMĄ, NEGEBĖJIMĄ kalbėk... Pasigėdytum 1000 mirčių beveik...,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių