Quantcast

Verdant aistroms dėl atminimo lentelių Prezidentūra sukvietė į diskusiją

Prezidentūroje pirmadienį įvairių institucijų, bendruomenių atstovai ir ekspertai pradėjo diskusijas dėl Kultūros politikos pagrindų įstatymo.

Pasak prezidento Gitano Nausėdos patarėjo Antano Bubnelio, į diskusijas ekspertai įtraukiami siekiant išvengti galimų klaidų rengiant įstatymą.

„Tikslas – apsikeisti nuomonėmis apie įstatymą, aptarti, kurios įstatymo nuostatos dar gali būti taisytinos. Prezidentūros rolė yra moderatoriaus“, – BNS sakė A. Bubnelis.

Šis forumas – tęstinis reguliariai vyksiančių renginių ciklas, atveriantis Prezidentūros duris diskusijoms aktualiais kultūros klausimais.

Prezidento nuomone, kad šie klausimai būtų sprendžiami sklandžiai ir konstruktyviai, pirmiausia, turėtų vykti diskusija, kokiu būdu įprasminamas paveldas.

Rugpjūčio pabaigoje ketinama surengti ir antrąjį tokio pobūdžio forumą, jis bus skirtas istorinės atminties politikos formavimui aptarti.

„Jis bus skirtas paveldui, istorinei atminčiai, tai yra visos aktualijos, susijusios su gatvių pavadinimais, atminimo lentelėmis. Prezidento nuomone, kad šie klausimai būtų sprendžiami sklandžiai ir konstruktyviai, pirmiausia, turėtų vykti diskusija, kokiu būdu įprasminamas paveldas“, – sakė prezidentūros Komunikacijos grupės atstovas.

Liepą Kultūros ministerija baigė ruošti Kultūros pagrindų įstatymo projektą ir po derinimo su visuomene ketina jį teikti svarstyti Vyriausybei.

Po to šiam įstatymo projektui turės pritarti Seimas.

Iniciatoriai šiuo įstatymu skelbia siekiantys padidinti kultūros įstaigų prieinamumą, sukurti finansavimo modelį, siejamą su kultūros įstaigų veiklos rezultatais ir kultūros sektoriaus specifika bei padidinti valstybės ir vietos savivaldos paramą kultūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ričardas

Ričardas portretas
Linkime mūsų Gerbiamam Prezidentui turėti drąsos ir nesileisti drumsti mūsų Istorijos, pagal mūsų nedraugų užmačias. Kam iš naujo nagrinėti mūsų didvyrių biografijas ir nuopelnus? Jie jau buvo mūsų Valstybės įvertinti ir apdovanoti aukščiausiais žymenimis. Tai jau Istorija. Istorija neperrašinėjama! Esame stiprūs ir vieningi.Nebijokime!

...

... portretas
Ko norėt iš mankurto š'Mašiaus - veikia PRIEŠ Lietuvos kultūrą, veikia PRIEŠ Šeimą, VEIKIA prieš pačią Lietuvą - įdomu kuriai priešiškai žvalgybai tarnauja. Na bet Prezidentui PRIVALU patriotišku išlikt!

Manau

Manau portretas
Kad Šimašius per daug sau leidžia.Tai yra Lietuvos patriotai ir kodėl jis gali įsakinėti dėl panaikinimo? Tai mūsų tautos reikalas,o ne jam nuspresti.Čia kaip KGB metodai.Nejaugi prezidentas neužkirs kelią tokiems veiksmams? Mes juo tikėjome,kad tautos balsai bus išgirsti ir neleis mus bet kam mus mindžioti ir niekinti tai kas buvo praeityje.Nejaugi ir vėl nusileis,kaip nusileido dėl Verygos ?Tai labai apgailestauju,kad už jį balsavau.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių