Quantcast

Valstybės vadovai sveikina Sakartvelą su Nepriklausomybės diena

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė pasveikino Sakartvelą minint 104-ąsias šalies nepriklausomybės metines.

Pasak prezidento, Lietuva visuomet rėmė ir rems Sakartvelo suverenitetą bei teritorinį vientisumą ir padės įgyvendinant Sakartvelo europinės ir euroatlantinės integracijos siekius. Prezidentas pasveikino Sakartvelą žengus svarbų žingsnį eurointegracijos kelyje - ES narystės klausimyno užpildymu ir perdavimu Europos Komisijai.

„Lietuva nuosekliai remia Europos Sąjungos Rytų partnerystės programą. Šiandien Europa susiduria su neeiliniais saugumo iššūkiais. Stebėdami Rusijos karinę agresiją Ukrainoje bei įtemptą saugumo situaciją Juodosios jūros regione, suprantame, kad Rytų partnerių solidarumas ir parama Ukrainai nepaprastai svarbūs. Tikiu, kad visapusiškai remsime Ukrainos žmones jų kovoje už laisvę“, – rašoma šalies vadovo sveikinime Sakartvelo prezidentei Salomę Zurabišvili.

Nepriklausomybės metinių proga Lietuvos vadovas Sakartvelo gyventojams palinkėjo visokeriopos sėkmės, o šaliai – ilgų taikos ir klestėjimo metų.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė Lietuvos Vyriausybės vardu sveikina Sakartvelo žmones, švenčiančius Nepriklausomybės dieną.

„Pasirašyta 1918 m. Sakartvelo Nepriklausomybės deklaracija apėmė demokratijos, žmogaus teisių ir laisvės principus. Esu tikra, kad šie principai išliks Sakartvelo kelyje į europinę ir euroatlantinę bendruomenę, kurias Sakartvelo žmonės pasirinko.

Šiandien, kai esame šokiruojančio ir brutalaus Rusijos karo prieš Ukrainą liudininkai, visoms demokratinėms šalims ypatingai svarbu vieningai palaikyti Ukrainos pastangas ginti savo suverenitetą ir nepriklausomybę, o taip pat viso regiono saugumą. Kliaujamės artimų mūsų partnerių ir sąjungininkų solidarumu su Europos Sąjungos veiksmais, spaudžiant Rusiją nutraukti vykdomą agresiją.

Užtikrinu Jus, kad Lietuva ir toliau tvirtai palaikys Sakartvelo teritorinį integralumą ir suverenitetą, o taip pat europinius ir euroatlantinius siekius. Mūsų šalis išlieka įsipareigojusi tolesniam dvišalio bendradarbiavimo stiprinimui ir Sakartvelo suartėjimui su NATO ir Europos Sąjunga, paremtu mūsų bendromis vertybėmis ir laisvėmis“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime Sakartvelo ministrui pirmininkui.

Nepriklausomybės dieną mininčiam Sakartvelui ir jo žmonėms premjerė I. Šimonytė nuoširdžiai linki gerovės ir klestėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Na va galim vis sveikint ir sveikint čia kaip vardadieniai.......

Ukrainos karas parodė

Ukrainos karas parodė portretas
kad Gruzinai bailių tauta
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių