Quantcast

„Valstiečius“ paliekanti A. Širinskienė: R. Karbauskis buvo situacijos įkaitu

Pranešusi apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Agnė Širinskienė teigia, kad nusivylimo LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio darbu esą nejaučianti. Anot jos, chaotiško partijos klimato R. Karbauskis pakeisti negalėjo.

„Aš tikrai nesijaučiu nusivylusi Karbauskiu, man kažkiek jo gaila, nes jis per tuos metus buvo laikomas tam tikru situacijos įkaitu, kai turėjo ieškoti tam tikrų kompromisų ar sutarimų tarp frakcijos, kur žmonės kuo labiau nedirba, tuo labiau pavydi“, – pirmadienį LRT televizijai sakė A. Širinskienė ir pridūrė, kad pats LVŽS pirmininkas suprato, jog esančios atmosferos frakcijoje nepakeis.

„Ne visą laiką buvo malonu gauti keistus nurodymus. Tarkim, į kažką nežiūrėti posėdžių salėje, nes ir tokių nurodymų buvo. Tai tam tikra prasme situacijoje jis buvo įkaitas, jis puikiai suprato, kad situacija nesikeis, kažkada pats pasakė: suaugusių žmonių pakeisti neįmanoma. Bet kad frakcija esu nusivylusi, tai tikrai taip“, – kalbėjo A. Širinskienė.

Apie kokius žvilgsnius buvo gauti nurodymai, A. Širinskienė nekonkretizavo.

Ne visą laiką buvo malonu gauti keistus nurodymus. Tarkim, į kažką nežiūrėti posėdžių salėje, nes ir tokių nurodymų buvo.

„Iš vieno iš pirmininkaujančių asmenų praėjusioje kadencijoje. Man buvo pasiūlyta nežiūrėti keletą kartų, nes tam žmogui nepatiko mano žvilgsnis. (...) Tikrai neįvardysiu žmonių, bet tas faktas, taip, buvo, jis buvo ir frakcijoje, jis žinomas ir viešai. Manau, kad tai rodo tam tikrą atmosferą pačioje frakcijoje“, – sakė A. Širinskienė.

ELTA primena, kad pirmadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė A. Širinskienė savo „Facebook“ paskyroje paskelbė, kad palieka „valstiečių“ partiją.

„Priėmiau tikriausiai sunkiausią gyvenime sprendimą. Sprendimą, kuris, deja, bet brendo ne vienerius metus. Palieku LVŽS frakciją ir partiją. Suprantu, kad tai visus nustebins, šokiruos, kels daug klausimų ir spėliojimų, o norintiems pakenkti LVŽS sukels daug džiaugsmo ir galimybę įkąsti“, – rašė A. Širinskienė.

Anot A. Širinskienės, sprendimą lėmė nusivylimas frakcijos ir šešėlinės Vyriausybės darbu.

„Pirma, LVŽS frakcijos Seime darbas ir jo vadyba. To geriausia iliustracija: 11 ar 12 frakcijos darbo grupių, įkurtų šios kadencijos pradžioje. Viena darbo grupė trims valstiečiams „ant galvos“. Realiai dirbo tik viena, ir dabar ta pati praktiškai visa Skvernelio frakcijoje“, – rašė A. Širinskienė.

„Antra, darbas šešėlinėje Vyriausybėje. Kadangi teko kuruoti šešėlinės Vyriausybės posėdžių darbotvarkių sudarymą, mano elektroninis paštas puikiai atsimena, kiek ir kokių iniciatyvų bei kuris kolega šešėlinis ministras turėjo ir siuntė. Paprašyti atsiųsti pasiūlymus kitam posėdžiui, šešėliniai ministrai jų arba iš viso neatsiųsdavo, arba buvo atsiunčiamas vienas (turime juk Verygą), geriausiu – du ar maksimum trys. Priminsiu, kad šešėlinių ministrų – visi 14“, – pridūrė A. Širinskienė.

Trečioji pasitraukimo priežastis, nurodo A. Širinskienė, – pavydas.

„Trečia. Pavydas. Jo politikoje ypač daug ir pavydi daugiausia tie, kurie nededa jokių pastangų. Žinau, ką reiškia, kai tau pavydi kad ir kiekvienos bent kiek labiau pavykusios laidos, portalo antraštės. Žinau tą jausmą, kai po tavo interviu apsimetant, jog tavęs nemato, demonstratyviai ir pretenzijų kupinu balsu partijos pirmininko klausiama: kodėl ją kvietė į laidą?“,– rašė A. Širinskienė.

A. Norkienė: diskusijų frakcijoje buvo, bet didelių konfliktų – tikrai ne

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime seniūnė Aušrinė Norkienė teigia, kad Seimo narės Agnės Širinskienės pasitraukimas iš frakcijos ją stebina, nes politikė apie jį kolegų neinformavo. LVŽS seniūnė tikina, kad diskusijų su A. Širinskiene dėl frakcijos darbo visada buvo, tačiau, pasak jos, jos nekėlė didelių konfliktų.

Tai tų diskusijų visą laiką buvo frakcijoje. Bet aš negalėčiau pasakyti, kad jos aštrios buvo. Kad didelių konfliktų buvo, tai tikrai ne.

„Sakyčiau, kažkiek ir stebina. Nes, aš manau, jeigu žmogus priima sprendimą, tai natūralu, kad jis tai turbūt pasakytų, kad ir ne visiems kolegoms, bet pasakytų. Bet kiekvienas, žinoma, pasirenka laiką ir tą bendravimo būdą“, – Eltai teigė A. Norkienė.

Politikė pabrėžia, kad diskusijų su A. Širinskiene ir kitais kolegomis dėl frakcijos darbo buvo, tačiau, pasak jos, jos nevirsdavo dideliais konfliktais.

„Frakcijoje mes nemažai žmonių esame, kiekvienas turime ne tik kad skirtingą nuomonę, bet ir skirtingus būdus. Tai tų diskusijų visą laiką buvo frakcijoje. Bet aš negalėčiau pasakyti, kad jos aštrios buvo. Kad didelių konfliktų buvo, tai tikrai ne“, – patikino ji.

A. Norkienė taip pat pabrėžia, kad A. Širinskienė daug prisidėjo tiek prie frakcijos, tiek prie šešėlinės „valstiečių“ Vyriausybės darbo.

„Ji labai daug įdėjo darbo ne tik Šešėlinėje Vyriausybėje, ir frakcijos darbe. Jos nuomonė visada buvo labai svarbi“, – sakė LVŽS frakcijos seniūnė.

ELTA primena, kad pirmadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė A. Širinskienė savo feisbuko paskyroje paskelbė, kad palieka „valstiečių“ partiją. Anot A. Širinskienės, sprendimą lėmė nusivylimas frakcijos ir šešėlinės Vyriausybės darbu bei kolegų pavydas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Pasitrauke protingiausias ir zmogiskiausias narys
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių