Quantcast

„Valstiečių“ parašai – jau VRK: Š. Marčiulioniui reikia leisti pabandyti

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pristatė parašų rinkimo lapus rinkimuose į Europos Parlamentą.

„Valstiečių“ rinkimų į EP štabui vadovaujantis viešųjų ryšių specialistas Linas Kontrimas teigia, kad į LVŽS kandidatų sąrašą įšokęs krepšininkas Šarūnas Marčiulionis neturėtų nieko stebinti. Pasak jo, jis tik pradeda politiko karjerą, todėl reikia leisti jam pabandyti.

„Jis atsirado sąraše, nes suka į politiką. Aš neturiu jokių faktų ir abejonių, kad galėčiau juo nepasitikėti. Jis, kaip politikas, dar tik pradeda, ir mes pasižiūrėsime. Man atrodo, nėra teisinga iš karto imti ir pradėti formuoti nuomonę apie žmogaus galimą politinę ateitį dar jam nepradėjus dirbti. (...)“, - sakė L. Kontrimas.

LVŽS teigia surinkę 18 763 parašus popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 1048 parašus portale „Rinkėjo puslapis“.

Pirmajame „valstiečių“ kandidatų į EP narius sąrašo penketuke išreitinguoti visuomenei žinomi vardai: Bronis Ropė (EP narys, LVŽS pirmininko pavaduotojas), Šarūnas Marčiulionis (legendinis krepšininkas, verslininkas), Linas Kontrimas (istorikas, viešųjų ryšių, komunikacijos specialistas), Laima Mogenienė (buvusi Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio sekretoriato vadovės padėjėja), Karolina Štelmokaitė (EP žaliųjų frakcijos patarėja energetikai).

Įstatymai numato, kad partijų ir rinkimų komitetų iškeltus kandidatų sąrašus VRK įregistruoja tik tuo atveju, jeigu juos parašais yra parėmę ne mažiau kaip 10 000 rinkėjų.

Ketvirtadienis yra paskutinė diena partijoms ir visuomeniniams rinkimų komitetams rinkti parašus dėl kandidatavimo Europos Parlamento rinkimuose.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 dieną kartu su antruoju Prezidento rinkimų turu. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.

VRK parašus turi patikrinti per 10 dienų. Balandžio 23 d. numatomas numerių traukimas Seime.

Parašus pastarosiomis dienomis jau pateikė partija Tvarka ir teisingumas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos ir politinės partijos „Rusų aljansas“ koalicija, visuomeninis rinkimų komitetas „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“, Socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“, Darbo partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tvartas

tvartas portretas
nuo 'kandidatu' sklinda nemalonus kvapelis ,beda Tautai tik per juos .

ALGIS

ALGIS portretas
Nei vieno normalaus , visi kalba , kaip dribsnių apsiėdę , Marčiulionio gėda buvo klausytis .

Anima

Anima portretas
Net negaliu patikėti,kad ,,valstiečiai''tokie nevykėliai,kad niekaip nesuranda tarp savųjų bent kiek protingesnio kandidato į Europos parlamentą,kad reikia deleguoti tokį nevykėlį [proto ir intelekto požiūriu] siaurakaktį Marčiulionį.Na ir kiti pirmieji sąraše kažkokie nevykėliai.Kai paklausėme Marčiulionio interviu su Pumprickaite-pakraupome.Net neįsivaizdavome,kad jis toks visiškas dundukas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių