Quantcast

„Valstiečių“ ir „darbiečių“ frakcijos pritarė susitarimui dėl bendradarbiavimo opozicijoje

Opozicinės „valstiečių“ ir „darbiečių“ frakcijos Seime trečiadienį pritarė, kad būtų pasirašytas susitarimas dėl bendradarbiavimo opozicijoje ir renkant opozicijos lyderį.

Tai BNS patvirtino Darbo partijos frakcijos narys Andrius Mazuronis bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Arvydas Nekrošius.

Pasak A. Mazuronio, šiam susitarimui dar turės pritarti Darbo partijos taryba.

„Jei pritars taryba, manau, gal dar šią ar kitą savaitę jį bus galima pasirašyti“, – BNS sakė „darbietis“.

A. Nekrošiaus teigimu, susitarimas galėtų būti pasirašytas artimiausiomis dienomis, nes jam LVŽS sprendimo nereikia.

LVŽS Seime turi 32 parlamentarus, Darbo partija – dešimt.

Susitarimo dėl bendradarbiavimo pasirašymas jiems leis išsirinkti opozicijos lyderį.

Pasak A. Mazuronio, lyderis būtų rotuojamas. Atsižvelgiant į frakcijų dydį, kurį laiką šias pareigas eitų „valstiečių“ atstovas, kurį laiką – „darbiečių“.

Seimo statutas numato, kad jeigu opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip pusę Seimo mažumai priklausančių parlamentarų, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas yra vadinamas Seimo opozicijos lyderiu.

Mažumą šiame Seime sudaro 68 parlamentarai. Be minėtų dviejų frakcijų, jai dar priklauso Socialdemokratų partijos frakcija ir Mišri Seimo narių grupė.

Socialdemokratų atstovai yra minėję, kad dėl prisidėjimo prie opozicijos susitarimo spręs išrinkus naują partijos vadovybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
mes tai balsavom uz /valstiecius/ Sirinskienes be jokiu darbogaujos tipu kuriu veiksmai vien paminejus jurbarko bandito veiksmus kelia pasislyksteima o prie seimolovio isiremino nezinia iskur islinde amoralaus gyvenimo budo hebra tai jau vyrsi/ja visas ciniskumo dogmas ir 56 konstitucijos st ignoravima o ilgas ir grazus nieko nedaro nes ir sedi kad tyletu juk musu nedaug tai ir daro ka liepia globaldibsteitas o ko bijot juk nato saugo ne mus ir konstitucija o visa populiacija su iremintais bergponais kuriems dzin /runkeliu/ bedos?;;;;;;

Ar ne gėda Mazuroniui

Ar ne gėda Mazuroniui portretas
Šitaip naglai reketuoti konservatorius, kad išmokėtų jam brendžiuko dėžutėmis už nebendradarbiavima?

ANTIFA

ANTIFA portretas
Būtinai reikia stabdyti STALININĖS- DOBROVOLSKINĖS- LANZBERGINĖS diktatūros siautėjimą. Jau šviečiasi konclagerio kaminai Lietuvoje. Šitas stalininis -fašistinis režimas surengs kitaminčiams lietuviams AUŠVICĄ ar PANERIŲ MIŠKELĮ
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių