Quantcast

„Valstiečiai“ toliau protestuoja: atsisakė užduoti klausimus I. Šimonytei

Ketvirtadienį Seime, pristačius Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderę Ingridą Šimonytę kaip kandidatę į ministres pirmininkes, „valstiečių“ frakcija atsisakė kandidatei užduoti klausimus. Pasak „valstiečio“ Tomo Tomilino, valdantieji negerbia opozicinių frakcijų teisių.

„LVŽS, turėdama daugybę klausimų, abejonių, norų, klausimų šiandien jų neuždavinės. Neturėdama jokių priekaištų būsimai Vyriausybei, nes ji dar nesuformuota. Norėdama su ja bendradarbiauti ir diskutuoti, deja, dėl to, kad vyksta Seime, iš protesto, kad visiškai negerbiama didžiausios opozicinės frakcijos teisės, klausimų gerbiamai kandidatei neuždavinės“, – teigė T. Tomilinas.

ELTA primena, kad „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį pareiškė, jog artimiausiu metu jų frakcija kreipsis tiek į Konstitucinį Teismą, tiek į Europos institucijas prašydama įvertinti tai, kad didžiausia Seimo opozicinė frakcija neturi atstovo Seimo Valdyboje.

LVŽS frakcija ketvirtadienį atsisakė bet kokių vadovaujamų pareigų Seimo komitetuose, komisijose bei kituose Seimo struktūriniuose padaliniuose, jos atstovai traukiasi iš Seimo seniūnų sueigos.

Anot R. Karbauskio, Seime jau registruotos Seimo statuto pataisos, kuriomis iš opozicijos atimamas Seimo Audito komiteto pirmininko postas. Pasak R. Karbauskio, taip griaunama dar viena parlamentinės demokratijos tradicija Audito komitete matyti ne kieno nors kito, o Seimo opozicijos vadovavimą.

Susitikimas su „valstiečiais“ truko minutę

Konservatorių kandidatės į premjeres I. Šimonytės susitikimas su opozicine Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija truko minutę: frakcijos nariai neuždavė nei vieno klausimo.

Susitikti su „valstiečiais“ atėjusi I. Šimonytė teigė savo poziciją pristačiusi Seime per plenarinį posėdį ir yra pasiruošusi atsakyti į Seimo narių klausimus.

„Valstiečiai“ klausimų kandidatei į premjeres sakė neturintys, tad ji po minutės paliko frakcijos salę.

Frakcija pasielgė taip, kaip nusprendė pasielgt, jei neturėjo klausimų, aš negaliu už frakciją užduoti  sau klausimų ir atsakyti.

„Frakcija pasielgė taip, kaip nusprendė pasielgt, jei neturėjo klausimų, aš negaliu už frakciją užduoti  sau klausimų ir atsakyti, gal labai aiškiai viską pasakiau plenarinio posėdžio salėje“, – žurnalistams palikusi „valstiečių“ salę sakė I. Šimonytė.

„Aš, kaip numato Seimo statutas, atėjau susitikti su geriausia valia, su pasiryžimu atsakyti į klausimus, kurie man bus užduoti, jei man klausimų nėra, aš tiesiog einu į kitą susitikimą“, – teigė kandidatė į premjeres.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Seimui pateikė 46 metų I. Šimonytės kandidatūrą į premjero postą.

Nepartinės I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas siūlo centro dešinės koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija. Jie Seime turi 74 mandatus iš 141.

Vilniuje gimusi I. Šimonytė turi ekonomistės išsilavinimą, ji yra dirbusi Finansų ministerijoje nuo ekonomistės iki ministerijos sekretorės, viceministrės ir galiausiai finansų ministrės. Pastarąsias pareigas ji ėjo konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Vyriausybėje 2009–2012 metais.

Po to I. Šimonytė trejus metus dirbo Lietuvos banke, dėstytojavo Vilniaus universitete, kol 2016 metais su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais pateko į parlamentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimas

kaimas portretas
jau lIETUVA nusigyvenoL

Chi

Chi portretas
Tikrai skęsta Lietuva, ir ne kitaip!

to taigi

to taigi portretas
jo ji izvalgi is senuku pencijas atimt
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių