Quantcast

„Valstiečių“ balsavimas dėl pasitikėjimo R. Karbauskiu bus slaptas

„Valstiečių“ partijos tarybos sprendimas patvirtinti koalicijos sutartį būtų ženklas Viktoriui Pranckiečiui trauktis iš pareigų, sako sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Taip suprantu“, – žurnalistams pirmadienį sakė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas prieš prasidedant tarybos posėdžiui.

Tačiau jis pripažino nemanantis, kad V. Pranckietis net po partijos sprendimo pats trauksis iš pareigų.

R. Karbauskis taip pat pabrėžė, jog sprendimas dėl koalicijos sutarties nėra nukreiptas asmeniškai prieš V. Pranckietį.

„Dėl V. Pranckiečio niekas nesiruošia balsuoti, balsuojama dėl koalicinės sutarties vykdymo“, – sakė R. Karbauskis.

„Kada žmogus susitapatina su pozicija, kuri atitenka pagal koalicinę sutartį, tada tokios peripetijos ir išeina“, – kalbėjo jis.

Kada žmogus susitapatina su pozicija, kuri atitenka pagal koalicinę sutartį, tada tokios peripetijos ir išeina.

Pasak jo, jei taryba nepalaikytų koalicijos sutarties, tai reikštų nepasitikėjimą frakcija.

„Tai reikštų tikriausiai nepasitikėjimą frakcija, jei būtų balsuojama kitaip“, – sakė jis.

Į posėdį atvykęs V. Pranckietis dar kartą pakartojo pats nesitrauksiantis.

„Nieko nepasikeis. Mane patraukti gali Seimas“, – pakartojo jis, paklaustas, kaip elgtųsi, jei būtų patvirtinta koalicijos sutartis.

„Niekur dangus negriūva ir nereikia visko statyti ant vienos kortos. Lietuvoje yra tvirta valdžia, ja turime pasitikėti“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Pirmadienį į tarybos posėdį Kauno rajone susirinkę Valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos nariai taip pat balsuos ir dėl pasitikėjimo R. Karbauskiu.

„Darbotvarkėje klausimas yra“, – sakė jis.

Balsavimas dėl pasitikėjimo juo bus slaptas.

Taryba taip pat turėtų svarstyti pasirašytą naująją valdančiosios koalicijos sutartį.

Liepos pradžioje koalicijos sutartį pasirašė „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, o praėjusią savaitę premjeras Saulius Skvernelis toliau vadovausiantis Vyriausybei.

Pastaruoju metu R. Karbauskį aštriai kritikuojantis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tvirtina, kad partijos lyderis bijo dėl savo galimybių išlikti, todėl vis nukeldavo balsavimą dėl pasitikėjimo. Pasitikrinti pasitikėjimą R. Karbauskis žadėjo po šiemet vykusių rinkimų.

V. Pranckietis raginimą trauktis iš pareigų, Seimo pirmininko poziciją perleidžiant koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“, vadina R. Karbauskio kerštu ir tiki, jog gali atlaikyt nepasitikėjimo balsavimą Seime.

Gegužę vykusiuose prezidento rinkimuose „valstiečių“ kandidatas S. Skvernelis liko trečias. Kovą savivaldos rinkimuose pagal mandatų skaičių partija taip pat liko trečia po konservatorių ir socialdemokratų. Europos Parlamento rinkimuose „valstiečiai“ irgi liko treti pagal balsų skaičių, iškovojo du mandatus.

R. Karbauskis prieš šiuos balsavimus buvo žadėjęs laimėti visus trejus rinkimus, o nesėkmės atveju trauktis iš valdžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
TURETUME TOKI PREZIDENTA KAI KARBAUSKIS IR PATY PRADETUME VIENI KITUS GERBTI IR SU KAIMYNAIS SUTARTUME

STASYS

STASYS portretas
TEKO KALBETIS SU KARBAUSKIU TAI AUKSTO INTELEKTO GARBINGAS LABAI PROTINGAS VYRAS SUPRANTANTIS APIE LIETUVOS ZMONIU PROBLEMAS

jOANA TO RASA

jOANA  TO RASA portretas
RASA NURAMINKIT SAVO KAIMYNE NE JAI VIENAI TIE BRUDAI 30METU NUODIJO GYVENIMA MES NET TRYS DURNES ATSIGAVOM PO TOS LANSBERGINES NARKOZES DABAR IR PENSIJOS PRIE VALSTIECIU PADIDEJO IR TIKIM KAD DAR DYDES JEI VALSTIECIAI ATPRATINS SEME VOKTI O TENDAR TOKIU YRA SULINDUSIU KIRKILINIU SARASINIU
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių