Quantcast

„Valstiečiai“ ragina Ž. Pavilionį trauktis, jei ne – bus slaptas balsavimas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime seniūnė Auršrinė Norkienė vis dar ragina Užsienio reikalų komiteto pirmininką Žygimantą Pavilionį iš komiteto pirmininko posto trauktis savo noru. Politikės teigimu, politikui atsakomybės neprisiėmus, opozicija Seime inicijuos slaptą balsavimą dėl Ž. Pavilionio atleidimo. A. Norkienė mano, kad slapto balsavimo metu surinkti reikiamą 71 Seimo nario balsą – realu.

„Raginame Žygimantą Pavilionį prisiimti atsakomybę ir trauktis iš komiteto pirmininkų pačiam. Ir, aš manau, kad vakar buvo bent jau pirmas žingsnis, jie apibūdino situaciją. Sakau, aš asmeniškai to nuoširdumo tikrai nejaučiau tame atsiprašyme“, – LRT radijui teigė A. Norkienė.

„Šiandien dar bus pokalbis su Seimo pirmininke, galbūt ji turės sprendimą. Aš vis tik manau, kad dauguma čia turi imtis atsakomybės“, – pridūrė ji.

Jos teigimu, opozicinių frakcijų surinkti parašai trečiadienį bus įteikti Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen. Politikė akcentuoja, kad neatsakingas ir nediplomatiškas Ž. Pavilionio elgesys pasitaiko ne pirmą kartą, būtent todėl, pasak jos, opozicija ir inicijavo nepasitikėjimą politiku.

„Vasario mėnesį jis sukėlė diplomatinį skandalą Sakartvele ir tikrai sužlugdė Lietuvos galimybę tarpininkauti deeskaluojant kilusį konfliktą, o dabartis elgesys po pasirodžiusio interviu apsimetėliams manome, kad tai irgi bus išnaudota mums nedraugiškų valstybių propagandos ir tai daro jau patį Užsienio reikalų komiteto pirmininką pažeidžiamą, diskredituoja komiteto darbą“, – sakė A. Norkienė.

„Būtent noras apsaugoti mūsų parlamentinę diplomatiją vis tik mus ir paskatino šių veiksmų imtis, ir tie parašai dėl pasitikėjimo buvo surinkti“, – sakė ji.

Būtent noras apsaugoti mūsų parlamentinę diplomatiją vis tik mus ir paskatino šių veiksmų imtis, ir tie parašai dėl pasitikėjimo buvo surinkti.

A. Norkienė vis dar nežino, kokiu keliu bus bandoma eiti, siekiant atleisti Ž. Pavilionį iš einamų pareigų. Seimui teikti politiko atleidimą gali Seimo valdyba, komitetas arba 29 Seimo nariai.

„Manau, kad mes svarstysime, galimas ir tas variantas, ir kitas. Apsispręsime po pokalbio su Seimo pirmininke“, – teigė LVŽS frakcijos seniūnė.

Politikė taip pat mano, kad slaptame balsavime realu surinkti Ž. Pavilionio atleidimui reikalingą 71 Seimo nario balsą.

„Tai yra slaptas balsavimas, tai balsuojama yra pagal savo sąžinę ir, aš manau, kad yra realu“, – sakė A. Norkienė.

J. Razma: opozicija dar turi galimybę atsikvošėti

Savo ruožtu Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma teigia, kad opozicija dar turi galimybę atsikvošėti ir sutrukdyti Rusijos tarnybų sumanymui būti realizuotam.

„Aš manau, kad opozicija dar turi galimybę atsikvošėti ir susivokti, ką jie daro, ar tikrai nori, kad Rusijos specialiųjų tarnybų sumanymas būtų realizuojamas iki galo. Gerai, išsakė tam tikrų priekaištų, aš manau, kad tuo reikia ir užbaigti“, – LRT radijui teigė J. Razma.

Aš manau, kad opozicija dar turi galimybę atsikvošėti ir susivokti, ką jie daro, ar tikrai nori, kad Rusijos specialiųjų tarnybų sumanymas būtų realizuojamas iki galo.

Politikas taip pat akcentavo, kad valdantieji turi galimybę tiesiog nedalyvauti slaptame balsavime ir taip sutrukdyti opozicijai turėti lūkesčių surinkti 71 Seimo nario balsą, reikalingą atleisti Ž. Pavilionį iš komiteto pirmininko pareigų.

„Dabar dėl slapto balsavimo, aš manau, kad valdantieji turi galimybę tiesiog nedalyvauti tame balsavime ir nesuteikti opozicijai jokių lūkesčių, kad gali būti 71 balsas ir viskas bus čia aišku. Bet aš labai linkiu opozicijai pamąstyti, kokiame kelyje šiuo metu yra“, – sakė jis.

ELTA primena, kad Ž. Pavilionis antradienį kreipėsi į parlamento narius apgailestaudamas ir iš dalies pripažindamas padarytas klaidas. Į Rusijos provokatorių pinkles įkliuvęs konservatorius pripažino nebuvęs itin atsargus, kai Kremliaus opozicionieriumi Leonidu Volkovu apsimetusiam veikėjui kalbėjo nevienareikšmiškai viešojoje erdvėje sutiktus dalykus apie užsienio politiką bei gyrėsi turimais ryšiais Amerikos Kongrese ar arp Vokietijos ir Švedijos politikų.

Nors Ž. Pavilionis ir ne kartą pažymėjo, kad viešojoje erdvėje atsidūrusio įrašo nereikėtų rimtai vertinti, kad tai tik Kremliaus specialiųjų tarnybų inicijuota informacinė provokacija, visgi aštrios kritikos Gitanui Nausėdai dažniausiai negailintis konservatorius išreiškė apgailestavimą dėl savo žodžių, esą prezidentas Lietuvoje tik simbolinis.

Prezidentūra sako, kad nepaisant to, jog Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis ir pateko į paspęstas Rusijos provokatorių žabangas, jo išsakytos tezės apie prezidentą neatrodo iškarpytos.

V. Čmilytė-Nielsen informuos ketvirtadienį

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia ketvirtadienį vyksiančiame Seimo posėdyje pristatysianti parlamentarams opozicijos kreipimąsi dėl nepasitikėjimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku Žygimantu Pavilioniu. Parlamento vadovė akcentuoja, kad po šios procedūros parlamentarui Seime galės būti inicijuojama nepasitikėjimo procedūra.

„Gavau opozicijos frakcijų seniūnų kreipimąsi, motyvuotą kreipimąsi dėl Žygimanto Pavilionio veiksmų, jį pasirašė 55, berods, Seimo nariai. Ir remiantis 217 Seimo statuto straipsniu, tai reiškia, kad gali būti inicijuojama Seime nepasitikėjimo procedūra šiuo pareigūnu“, – žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė teigia ketvirtadienį vyksiančiame Seimo posėdyje informuosianti apie gautą opozicijos dokumentą.

„Tai reiškia, kad artimiausiame Seimo posėdyje turėsiu paskelbti apie šį gautą dokumentą ir tuomet įsijungia procedūra, kuri leistų tiek opozicijos atstovams pareikšti savo nepasitikėjimą, tiek šiam Seimo nariui išsakyti savo poziciją ir būtų slaptas balsavimas“, – pridūrė ji.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat akcentuoja, kad opozicijos sprendimas inicijuoti nepasitikėjimą Ž. Pavilioniu jos nenustebino. Vis tik parlamento vadovė teigia, kad jai apmaudu dėl tokio opozicijos sprendimo.

„Apmaudu, kad mes, atrodo, einame tuo scenarijumi, kuris yra primestas provokatorių. Ir, man rodos, toliaregiškiausia šioje situacijoje būtų nereaguoti ir nepasiduoti provokacijoms“ , – sakė ji.

„Aš kritiškai vertinu Seimo nario retoriką, manau, kad ji galėtų būti santūresnė. (...) Tačiau aš vėlgi kelčiau klausimą, kas labiau pasiduoda provokacijai: ar Ž. Pavilionis, kalbėdamas šiuo atveju su provokatoriais, ar kolegos, Seimo nariai, kurie reaguodami į šią provokaciją kelia klausimą dėl jo netinkamumo eiti pareigas“, – taip pat akcentavo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Negali buti net svarstymu- salinti Pavilioni is einamu pareigu- anksciau butu traktuojama kaip Tevynes Isdavikas

Moralė

Moralė portretas
Vienas - mokinukes barškina, kitas - prezidentūrą barškina, trečias - baltarusius barškina, ketvirtas - tautiečius barškina, penktas - pensininkus barškina, šeštas - pats save barškina ....Puiki kompanija: Konservai, Krikdemai, Liberalai, Laisvė - visi kažką barškina.

Kokia iškreipta liberalkonservyno

Kokia iškreipta liberalkonservyno  portretas
" logika " :)))) Esmė ne su KUO KALBĖJO konservatorius Pavilionis , o KĄ KALBĖJO !!! Liberalkonservynui norėtųsi viską nuslėpti ? Nuslėpti kokio " liežuvio " personos vadovauja Lietuvos užsienio politikai ? Tarkime pokalbis ne su provokatoriais ? Ir ką ? Taip gali kalbėti konservatorius Komiteto pirmininkas ? Apie prezidentą , apie mafiją / šaiką ? Na jau ne ... Nesuvokė jokio pavojaus tas , kuris nuolat rėkia " rusai pola " ir net matė prie Juodkrantės ar Vilniaus ? :))) Ar tapo toks laisvai nebaudžiamas , kad gali pliurpti bet ką ? Valstiečiai teisūs , pareigas turi užimti atsakingi ir galva ir liežuviu žmonės ! Pavilionio niekas nekankino , tiesos serumo neleido , bet jau pasisaaaakė oho ho ....Von von von ...į politinius patvorius ...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių