Quantcast

„Valstiečiai“ įpareigojo frakcijos narius balsuoti už pirmalaikius rinkimus

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) įpareigojo Seimo frakcijos narius balsuoti už pirmalaikius Seimo rinkimus, nepaklususiems žadama neleisti kandidatuoti su partija.

„Taryba įpareigojo frakcijos narius balsuoti už šitą pirmalaikių rinkimų sprendimą be jokių išankstinių sąlygų, kitaip sakant, koks bus projektas, tokį ir palaikysim“, – BNS po Kauno rajone penktadienį vykusio LVŽS tarybos posėdžio sakė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Jis teigė, kad toks sprendimas priimtas, nes „yra tautos lūkestis, kad valdžia pasikeistų“.

„Visi iki vieno mūsų Seimo nariai turės balsuoti už pirmalaikius rinkimus, nes tai yra tautos lūkestis, ir mes visus tuos, kurie nebalsuos, opozicijos žmones, vadinsim išdavikais, nes jie tokie ir bus. Jie ne politikai, kurie tarnauja žmonių valiai, o politikai, kurie galvoja apie savo naudą“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Mes visus tuos, kurie nebalsuos, opozicijos žmones, vadinsim išdavikais, nes jie tokie ir bus.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas siūlo pirmalaikius Seimo rinkimus surengti siekiant perkrauti politinę sistemą, kai ją supurtė ne vienoje savivaldybėje atskleista neskaidri išmokų už transportą, kanceliarines prekes naudojimo tvarka.

Grupė konservatorių registravo Seimo nutarimo projektą dėl pirmalaikių parlamento rinkimų paskelbimo rugsėjo 10 dieną. Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, kad atsisakius surengti pirmalaikius rinkimus, ji po NATO viršūnių susitikimo liepos viduryje trauksis iš pareigų.

Pirmalaikiams rinkimams paskelbti Seime reikia surinkti ne mažiau kaip 85 parlamentarų palaikymą. Opozicinė „valstiečių“ frakcija turi 19 narių.

„Valstiečių“ vadovas teigė, kad jei kas nors iš parlamentarų nepaklus partijos valiai, negalės kandidatuoti su „valstiečiais“ Seimo rinkimuose.

„Tarybos įpareigojimas reiškia, kad, kai mes tvirtinsim sąrašą į Seimo rinkimus, ar tai bus išankstiniai, ar eiliniai Seimo rinkimai, į tai bus atsižvelgta. Tas žmogus negalės būti iškeltas partijos vardu“, – pažymėjo „valstiečių“ vadovas.

Taip pat „valstiečiai“ sudarė darbo grupę, kuri įvertins, ar į savivaldybių tarybas išrinkti partijos nariai sąžiningai naudojo išmokas už transportą, kanceliarines prekes, biuro nuomą.

Darbo grupei vadovaus Seimo narė Guoda Burokienė, niekada nedirbusi savivaldoje, į ją taip pat įtraukti Seimo nariai Deividas Labanavičius ir Jonas Jarutis.

Pasak R. Karbauskio, ši darbo grupė medžiagą analizuos ne tik tam, kad nustatytų galimus pažeidimus ar piktnaudžiavimo atvejus, bet ir galėtų apginti partiečius, jei jų išlaidos būtų pagrįstos.

„Mes pasakėme, kad tie skyriai, kurie deklaruos, kad tarybose dvi kadencijas, jų nuomone, problemų nėra, mes ir nepertikrinsim, tiesiog paprasčiausiai, jei tos problemos kada nors iškils, mūsų reakcija bus labai vienareikšmiška ir kategoriška. Bet darbo grupė sudaroma ne tik, kad išsiaiškintume, kas galėjo pažeisti, bet ir tam, kad galėtume apginti, jei pasirodytų kokia nors informacija“, – kalbėjo LVŽS vadovas.

Pasak jo, darbo grupė būtų pasiruošusi „vieną ar kitą žmogų apginti, jei yra aiškus kontekstas, kodėl tokios išlaidos galėjo būti“.

Visuomenininkui Andriui Tapinui pradėjus akciją „Skaidrinam“, paaiškėjo, kad kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas išmokų sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti, pylėsi kurą mokėdami skirtingomis banko kortelėmis, skirtinguose miestuose beveik tuo pačiu metu, lėšas naudojo kitais abejonių sukėlusiais būdais.

Penktadienį LVŽS taryba taip pat kandidate į laisvą Kupiškio rajono mero vietą iškėlė vietos skyriaus pirmininkę Eglę Blaževičienę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tei.

Tei. portretas
Mano komentaras taip pat dingo, vadinasi žodžio laisvę Lietuvoje negalima,yra pažeistas LR konstitucijos 25 straipsnis.

Karvauskėli

Karvauskėli portretas
Ar ne laikas išpašolvonint nuo valdžios kremliaus chalopų brazovskio prunskevnos šunaują, a, kaip manai ?

Rasau komentara

Rasau komentara portretas
Rasiau komentara ir dingo...gal scammers prisijungti nori,net per spauda,nes taip buvo jau 2 kartus,O paskui valde Mano mobilu. Is draugu pavoge pinigus,bet is manes dar ne. As daznai keiciu password...O, Karbovskis gali vykti I Kremliu ir vadovauti is ten ,O ne is Lietuvos Rasijai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių