Quantcast

Valdančiųjų pajėgos mobilizuotos: vėl bandys versti V. Pranckietį

Seimas antradienį planuoja perbalsuoti dėl parlamento vadovo Viktoro Pranckiečio atstatydinimo.

Valdančiųjų sprendimu nusprendus kartoti balsavimą, toks klausimas įtrauktas į antradienio plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Seimas praėjusią savaitę jau balsavo dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu, tačiau balsavimas žlugo, jame dalyvavus tik 11 Seimo narių.

Tam, kad Seimo pirmininkas būtų atstatydintas, reikėjo ne mažiau kaip 71 balso „už“.

Procedūrą iš pradžių inicijavę valdantieji protestuodami šiame balsavime nedalyvavo, nes procedūrą norėjo surengti kitą dieną, kai tikėjosi užsitikrinti reikiamą balsų skaičių.

Po žlugusio balsavimo, valdančiųjų balsais buvo pareikštas nepasitikėjimas slapto balsavimo biuletenius skaičiavusiai Seimo narių grupei, ir šiuo pagrindu nuspręsta balsavimą kartoti.

Parlamento vadovas V. Pranckietis žada kreiptis į Konstitucinį Teismą, jeigu balsavimas dėl jo atleidimo bus kartojamas.

Seimo statute numatyta, kad Seimo nariai negali vienos sesijos metu pakartotinai reikalauti atleisti tą patį pareigūną.

„Valstiečiai“ V. Pranckietį kelis mėnesius ragino trauktis iš pareigų, nes pagal koalicijos partnerių susitarimą Seimo pirmininko postas turėtų atitekti „socialdarbiečiams“.

V. Pranckietis nesutinka trauktis pats, tvirtindamas, kad jo atstatydinimo siekia tik „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, kerštaudamas už neklusnumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebūtų reikėję ir versti,

Nebūtų reikėję ir versti, portretas
JEIGU Seimo pirmininkas gerb.V. Pranckietis BŪTŲ geriausiu atveju PATS ATSISTATYDINĘS (keičiasi valdančioji koalicija)arba KVIETĘS opozicionierius DALYVAUTI BALSAVIME ir NELEISTI ,, AREŠTUOTI "LAISVŲ Seimo narių MANDATŲ ! Matyt ,KAŽKAS REIKALAVO (NE TIE LAIMĖJO)p.Ramūno KARBAUSKIO GALVOS !

Labai tikiuosi , kad po šiandienos

Labai tikiuosi , kad po šiandienos  portretas
balsavimo liks tik priežodis ,, nebūk Pranckiečiu ,, )))) Man šis žmogus yra tas , kuris dėl savo asmeninės gerovės ( rytas vakaras su švyturėliu už mūsų pinigus prasilekia ) pamynė demokratiją , seimo reputaciją ir pasitikėjimą politine kultūra . Kokias kalbas per TV rėžė : klaiku klausytis buvo ir viskas dėl 7 seimo narių palaikymo ? Žemiau kristi nebėra kur ,lauk iš seimo . Pažiūrėsiu kaip norės baigti šią istoriją ir jos kurstytojai seimo opoziciniai konservatoriai , liberalai , socdemai . Viskas paaiškės šiandien kas kursto šį gėdos židinį .

Anonimas

Anonimas portretas
>Kauno rajonas,O kiek pats klasių baigei,kad darai gramatines klaidas...gal nenurodinėk ką kam daryti.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių