Quantcast

A. Valantinas: posto netenkantis E. Misiūnas gali eiti į bet kurį teismą

Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas patvirtino, kad kalbėjosi su posto netenkančiu vidaus reikalų ministru Eimučio Misiūnu apie jo galimybes grįžti į teisėjo pareigas.

Apeliacinio teismo vadovu dirbantis A. Valantinas teigė, kad E. Misiūno kvalifikacija jam leidžia dirbti bet kurios grandies teisme.

„Jis turi apsigynęs ir mokslinį vardą, tai jis gali pretenduoti į bet kurios grandies teismą“, – žurnalistams sakė Teisėjų tarybos pirmininkas.

Teisininkas E. Misiūnas prieš tapdamas vidaus reikalų ministru 2015 – 2016 metais dirbo Vilniaus apylinkės teismo teisėju.

Liepos pradžioje keturioms partijoms sutarus dėl naujos valdančiosios daugumos, vidaus reikalų ministre taps Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė parlamentarė Rita Tamašunienė.

A. Valantinas teigė su E. Misiūnu tik pasikalbėjęs apie įstatymuose numatytas galimybes jam sugrįžti į teismų sistemą.

„Nors ministras dar bandė pasitikslinti su manimi, jis puikiai žino įstatymus ir Teismų įstatymą tame tarpe“, – sakė tarybos vadovas.

Kandidatai į teisėjus turi praeiti atranką, jų skyrimui turi pritarti Teisėjų taryba. Žemesnių grandžių teisėjus skiria šalies prezidentas, o Aukščiausiojo ir Apeliacinio teismų teisėjų paskyrimui reikia Seimo pritarimo.

A. Valantinas tvirtino, kad jo asmeninė nuomonė įtakos teisėjų skyrimo procesui neturi.

„Mano asmeninis noras ar nuomonė šioje vietoje vaidmens nevaidina“, – teigė jis.

Vidaus reikalų ministras sakė dėl galimybių grįžti kalbėjęsis ir su Vilniaus apylinkės teismo vadovybe, bet svarstytų ir pasiūlymus tęsti politinę karjerą.

46-ių E. Misiūnas taip pat yra dirbęs Specialiųjų tyrimų tarnyboje, Tarptautinės teisės ir verslo aukštojoje mokykloje, Mykolo Romerio universitete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

is salies

is salies portretas
nesimato ,kad jis galetu dirbti teiseju,bet uz 'nuopelnus ' Lietuvai tsi tikrai yra kur jam pasedeti.

Snieguolė Kiškienė

Snieguolė Kiškienė  portretas
2019 06 12 konkrečiai buvau pas ministrą priėmime. Jokių pretenzijų neturiu. Bet gi žinokite, tai sprendžia ne jis. Yra darbo grupė. Va kai pranešiau apie Vic. Ministro Mulmos darbelius, tai niekas manęs neklausė, gavau visą krūvą grasinimų. Dabar registruos iuosi pas naują ministrą. Ir pranešiu žiniasklaidai. Skverneli, nustok ginti savo statytinius viceministrus kontrabandistus, alkoholikus ir kanclerius, darančius karjerą paskui Skvernelio"šikną". Nustokite gerti Daugestos medžiotojų būrelyje Dauguose ir girti rinkti valstybės valdymo organus. Žmonės ne AKLI

Algirdas

Algirdas portretas
Visi vieningai - blogai, vertina tiek valantina tiek misiuna. Prezidentas turėtų tinkamai į invertinti šiuos magnolijos augintinius
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių