Quantcast

Vadovauti Generalinės prokuratūros ONKT departamentui – dar vienas pretendentas

  • Teksto dydis:

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) departamento vadovą galės rinktis iš trijų kandidatų.

Be anksčiau geriausiai įvertintų Irmanto Mikelionio ir Juliaus Rėksnio šįkart tinkamiausiųjų sąraše yra ir Vilniaus apygardos prokuratūros ONKT skyriaus vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša.

Antrą kartą pratęstoje atrankoje į Generalinės prokuratūros ONKT departamento vyriausiojo prokuroro pareigas iš viso dalyvavo šeši prokurorai. Atrankos komisija tris pripažino tinkamiausiais eiti minėtas pareigas.

M.Jovaiša surinko 82,25 balo, I.Mikelionis anksčiau yra gavęs 85,4 balo, J.Rėksnys – 77,6 balo.

Atranka į Generalinės prokuratūros ONKT departamento vadovus trunka jau devynis mėnesius.

I.Mikelionio kadencija kaip Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro baigėsi šių metų balandžio 5 dieną. Kovą surengta atranka į šias pareigas. Iš penkių pretendentų atrankos komisija tinkamiausiais pripažino I.Mikelionį ir prokurorų profesinės sąjungos lyderį J.Rėksnį.

Nepasirinkęs nė vieno kandidato, balandžio 1-ąją generalinis prokuroras paskelbė papildomą atranką. Jis tvirtino norįs paskatinti daugiau prokurorų dalyvauti konkurse.

Tuomet dokumentus pateikė vienintelis naujas kandidatas – prokuroras Rimvydas Valentukevičius, tačiau tarp tinkamiausių pretendentų jis nepateko. Atrankos komisija generaliniam prokurorui ONKT departamento vadovu vėl rekomendavo skirti I.Mikelionį arba J.Rėksnį.

Birželio 23 dieną generalinis prokuroras E.Pašilis pranešė nutaręs dar kartą pratęsti atranką į Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro pareigas. Šį sprendimą I.Mikelionis buvo apskundęs teismui, bet bylą pralaimėjo.

Pagal Prokuratūros įstatymą, vyriausiuosius prokurorus skiria generalinis prokuroras, atsižvelgdamas į Atrankos komisijos išvadas, kurios generalinio prokuroro nesaisto.

Į vyriausiojo prokuroro pareigas asmuo skiriamas penkeriems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na manyciau renka labjausiai susikompramitavusius prokurorus , kad kada patys gen.prokurorai ,seimunai ar teisejai apsisiks ---butu galimybe islyst sausiems is fekalju duobes.....

Samtis

Samtis portretas
O tai lietuvi rinks ar...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių