Quantcast

V. Uspaskichas: nesvarbu, kas formuos Vyriausybę, mes pasiruošę bendradarbiauti

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas sako, kad nepaisant to, kas formuos Vyriausybę, jo vadovaujama partija yra pasiruošusi bendradarbiauti.

„Nesvarbu, kokioje pusėje bus formuojama Vyriausybė, mes pasiruošę bendradarbiauti. (...) Tikrai nesinori dėl kažkokių postų aukoti šitos programos, ji labai gera, ją galima dar tobulinti, papildyti, su ja bus galima eiti ir kituose rinkimuose į Seimą“, – spaudos konferencijoje po Seimo rinkimų pirmadienį teigė V. Uspaskichas.

Jis taip pat teigė, kad rinkimų rezultatais yra patenkintas, nes pagrindinis tikslas – tapti parlamentine partija – yra įgyvendintas.

Partijos lyderiui antrino ir sąrašo vedlys Vigilijus Jukna. Pasak jo, galimą koaliciją nulems galimybės įgyvendinti programines nuostatas. Politikas taip pat teigė, kad su kitomis politinėmis jėgomis konsultacijos jau vyksta, tačiau su kuo tiksliai – neįvardijo.

Tikrai nevertinu kaip fiasko. Tiesiog fiziškai pritrūksta laiko būti ir čia, ir vienmandatėje dirbti. Tai tiesiog visur neįmanoma spėti.

„Iš tiesų tikrai dar per anksti kalbėti. Konsultacijos įvairios vyksta, bet tie rezultatai per daug ankstyvi, kad būtų galima kalbėti konkrečiai“, – komentavo jis.

Paklaustas, kokios programinės nuostatos Darbo partijai yra svarbiausios, politikas teigė, kad tai – investicijų ir regioninės plėtros politika, socialinės atskirties mažinimas, švietimo sistemos tobulinimas ir medicininių paslaugų prieinamumo didinimas.

Anot V. Juknos, įgyvendinus investicinį ir regioninės politikos paketą, bus sukurta „ne mažiau kaip 120 tūkst. gerai apmokamų darbo vietų“.

Be to, anot politiko, taip pat bus didinamos pensijos, minimalus darbo užmokestis, skatinamas eksportas.

„Gamintojai, kurie konkuruoja su importuotomis prekėmis, bus sudarytos geresnes konkurencines sąlygos“, – žadėjo jis.

„Yra visiškai nesubalansuota pašalpų sistema, nes daug labiau apsimoka nedirbti, nei dirbti“, – aiškino „darbiečių“ sąrašo lyderis.

V. Uspaskicho postuose nemato

Anksčiau V. Uspaskichas yra teigęs, kad Europos Parlamento nario mandato atsisakytų tik tuo atveju, jei jam atitektų premjero postas. Taip pat į Lietuvos politiką Darbo partijos lyderis sugrįžtų būti ministru, tačiau tik tuo atveju, jei jo atstovaujamai politinei jėgai atitektų daugiau kaip pusė Ministrų kabineto postų.

Pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje, Darbo partijos rinkimų štabo vadovas Viktoras Fiodorovas teigė, jog taip greičiausiai neįvyks, tad ir V. Uspaskichas į Lietuvos politiką negrįš.

Yra visiškai nesubalansuota pašalpų sistema, nes daug labiau apsimoka nedirbti, nei dirbti.

„Žiūrint į rezultatus, kad ir kaip jie atrodytų galbūt Darbo partijai geri, bet panašu, kad pusės Vyriausybės mes negalėsime sudaryti, tai, matyt, pirmininkas ministro pozicijos neužimtų šitoje vietoje“, – komentavo jis.

Partijos sąrašą į rinkimus vedęs V. Jukna vienmandatėje Kelmės-Šilalės apygardoje užėmė šeštą vietą.

„Tikrai nevertinu kaip fiasko. Tiesiog fiziškai pritrūksta laiko būti ir čia, ir vienmandatėje dirbti. Tai tiesiog visur neįmanoma spėti. (...) Ne paskutinis likau“, – sakė jis.

Porinkiminiame Darbo partijos iškeltų kandidatų sąraše V. Jukna liko antras, į pirmą poziciją užleidęs trečioje vietoje buvusį verslininką Antaną Guogą.

„Taip, šiokiu tokiu skirtumu dabar esu antroje vietoje, bet skirtumas yra labai nedidelis“, – komentavo politikas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirminiais duomenimis, „darbiečiai“ pirmame 2020 Seimo rinkimų ture daugiamandatėje surinko 9,47 proc. balsų ir užėmė trečią vietą.

Didžiausio palaikymo sulaukę konservatoriai gavo 24,8 proc. balsų. Antroje vietoje liko „valstiečiai“ su 17,5 proc. balsų.

Praėjusių Seimo rinkimų pirmame ture Darbo partija neperžengė 5 proc. barjero ir į parlamentą nepateko. Antrajame ture partijos atstovai iškovojo du mandatus. Juos laimėjo Valentinas Bukauskas ir Petras Čimbaras.

Be to, 2016 metų gruodį Aukščiausiasis Teismas pripažino, kad Darbo partija vedė neoficialią buhalteriją ir paliko galioti Darbo partijos įkūrėjui Viktorui Uspaskichui anksčiau skirtą 6,8 tūkst. eurų baudą, Vytautas Gapšys liko nubaustas 3,6 tūkst. eurų, o buvusi finansininkė Marina Liutkevičienė – 5,7 tūkst. eurų baudomis.

 

Aktyvumo žemėlapis

Rezultatų žemėlapis

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko aš

Nieko aš portretas
iš šito pajaco nesitikiu. Ne tik vagišius bet ir melagis. Kiek buvo valdžioj kiek dabar yra Briusely tiek nieko gero nepasakė tik liežuviu mala ir miglą pučia. Didelis ,,ačiū"ir žiniasklaidai. Nebereikalo šneka kad ji arba nupirkta arba dirba teroristams konservatoriams

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Prieš Putino skaičiau inflltruota Uspaskicha ir jo bendrus.Jei su jais jungsis tai daug rinkėjų neteks ateityje tie.....jungėjai......

jokio skirtumo ....

jokio  skirtumo .... portretas
ar tas daiktas panasus y ,,pistoleta,,, dantyse ar raukuose ... pasiruose bendradarbiaut visose pozose ir su visais...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių