Quantcast

V. Tomaševskis: „valstiečių“ bandymas mobilizuoti rinkėjus nepavyko

Šeštuoju prezidento rinkimuose likęs Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis sako, kad „valstiečių“ grasinimas trauktis į opoziciją, jeigu jų kandidatas prezidento rinkimuose patirs fiasko, nepadėjo jiems mobilizuoti savo rinkėjų.

„Laikas parodė, kad „valstiečiai“, kaip čia diplomatiškai pasakius, apžaidžia patys save, kadangi tas grynai politinis kreipimasis, bandymas mobilizuoti savo elektoratą nesuveikė, pralaimėjo maždaug 11 proc. iki antros vietos, o kita vertus, jų oponentai mobilizavo savo elektoratą“, – per BNS spaudos konferenciją Valdovų rūmuose pirmadienį sakė V. Tomaševskis.

Jis nebuvo linkęs komentuoti, kokioje pozicijoje parlamente liktų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjunga, dabar remianti valdančiuosius „valstiečius“ ir socialdarbiečius, jeigu „valstiečiai“ nutartų ištęsėti pažadą ir pereiti į opoziciją.

„Sunku komentuoti jų sprendimus. (...) Čia taktiniai sumanymai vienos iš partijų. Man nebūtina komentuoti kitų partijų taktinių ėjimų. (...) Žiūrėsime ne tik kokie bus vieši pasisakymai, bet ir sprendimai. (...) Kokie jie bebūtų, mes neskubame į valdančiąją daugumą, turime blogos patirties iš praeito karto dirbant A. Butkevičiaus (socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus – BNS) Vyriausybėje. Greičiausiai sulaukime eilinių rinkimų ir tada pasitikrinsime, ar pasitiki rinkėjai“, – tvirtino V. Tomaševskis.  

Esame tvirtinai įsitikinę, kad rinkėjai patys turi apsispręsti. Toks politinis turgus būtų ne vietoje.

Jo teigimu, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga antrame prezidento rinkimų ture nerems nė vieno kandidato.

„Nepraktikuojame rėmimo vieno iš kandidatų antrame ture ir prezidento rinkimuose, ir merų tiesioginiuose rinkimuose, nes esame tvirtinai įsitikinę, kad rinkėjai patys turi apsispręsti. Toks politinis turgus būtų ne vietoje. Nenorime piktnaudžiauti savo kokiu nors pareiškimu. Žmonės patys atsirinks“, – kalbėjo V. Tomaševskis.

Jis taip pat neatskleidė, už ką pats balsuos per antrą prezidento rinkimų turą, tačiau patikino, kad balsuoti tikrai eis.

„Pareiga yra eiti balsuoti“, – teigė trečią kartą Lietuvos prezidento rinkimuose dalyvavęs politikas.  

Aštuonis atstovus parlamente turinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija Seime nepriklauso daugumai, bet ir nėra pasiskelbusi opozicine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai kad... 'rinkimus' nulėmė balsų skaičiuotojai. :/

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
galėjau savo balsus Skverneliui padovanoti...

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Aisku labai idomus sprendimas yra balsuoti uz dviguba pilietybe ir balsuoti pries to referendumo paskelbejus, nu bet zinant klumpes psichika visai imanomas variantas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių