Quantcast

V. Tomaševskis apie saugumiečių pažymą dėl I. Rozovos: čia kažkokia nesąmonė

Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis Valdemaras Tomaševskis teigia nežinojęs apie parlamentarės Irinos Rozovos bendravimą su Rusijos diplomatais dėl partijos „Rusų aljanso“ finansavimo, nepaisant to, Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymą jis vadina nesąmone.

„Niekas nežino šitų veiksmų. Net nepradėtas tyrimas, apie ką mes kalbam. Niekas nežino, kokie veiksmai buvo. Aš manau, kad čia yra kažkokia nesąmonė. Man neįdomu, kadangi mes dirbam savo darbą ir nežaidžiam tų žaidimų“, – BNS sakė V. Tomaševskis.

„Kai bus išvados, aš pakomentuosiu“, – pridūrė jis.

Saugumo duomenys apie I. Rozovą 2018 metų sausį pateikti Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui, kai buvo sprendžiamas klausimas, ar suteikti jai leidimą dirbti su įslaptinta informacija.

„Valstybės saugumo departamentui yra žinoma, kad su Rusijos Federacijos diplomatais buvo tartasi dėl finansinės paramos Rusų aljanso rinkiminei agitacijai, taip pat dėl užsakomųjų straipsnių finansavimo“, – rašoma BNS turimame dokumente.

Susipažinęs su šia VSD informacija Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas šią savaitę nutarė atlikti parlamentinį tyrimą. Tam dar turės pritarti visas Seimas.

Anot Saugumo departamento, I. Rozova skirtingais laikotarpiais su Rusijos diplomatais aptarinėjo galimybes Rusų aljansui formuoti bendrą tautinėms mažumoms atstovaujantį politinį junginį  su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, aptartos iniciatyvos jungtis su Lietuvos rusų sąjunga.

„Aš nieko nežinau. Mes veikiam pagal savo programą, įstatus ir sprendimus“, – teigė Lenkų rinkimų akcijos lyderis V. Tomaševskis.

Jis tikino pats nebendravęs su Rusijos diplomatais politiniais klausimais.

„Politiniais klausimais – ne. Kad kur nors priėmimuose, tai pusė Seimo ten bendravę. Oficialūs priėmimai yra. Visų šalių diplomatai, parlamentarai dalyvauja“, – sakė V. Tomaševskis.

I. Rozova šiuo metu dirba Lenkų rinkimų akcijos frakcijoje Seime. Ji 2016 metų rinkimuose buvo išrinkta į Seimą pagal šios partijos sąrašą.

Paviešinus VSD duomenis, su pačia I. Rozova BNS susisiekti nepavyko.

Duomenys apie politikės ryšius paaiškėjo Seimo komitetui pradėjus aiškintis I. Rozovos dalyvavimo Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos sesijoje Gruzijoje šių metų birželį aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

af geruciai

af geruciai portretas
toks tokia denge,cia viskas aisku,kam tokius parsidavelius renka i seima,nu ir lenkas,iesko DURNIU,,,,,,,,,,,,

Vincas

Vincas portretas
O ko jis nesiskundzia per rusu radijas apie Rozova ...,tik kas , jau ir baladoja ruskai per radija.

Anonimui Pidarui

Anonimui Pidarui portretas
"Už Lietuvą, vyrai"
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių