Quantcast

V. Sinkevičius ryžtingai nusiteikęs darbui Europos Komisijoje

Kandidatas į eurokomisarus Virginijus Sinkevičius sako, kad jį ekonomikos ir inovacijų ministro poste galimai pakeisiantis kolega turės užbaigti pradėtus darbus bei džiaugiasi Europos Parlamento (EP) kolegų jam pareikštu palaikymu. Jeigu tapsiu Europos komisaru, kalbėsiuosi su visais europarlamentarais, tvirtina V. Sinkevičius.

Politikas taip pat pažymi, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje iš 76 suplanuotų veiksmų jau yra įgyvendinta apie 60, o likusieji darbai jau pradėti.

„Ypač svarbu toliau įgyvendinti didelius projektus. Be jokios abejonės, tai inovacijų reforma ir šalies informacinių technologijų išteklių konsolidavimo ir skaitmeninės ekonomikos vystymo projektai. Šių projektų įgyvendinimui padėti tvirti pamatai, tačiau tai yra didelės apimties pokyčiai, todėl juos tęsti reikės ne tik būsimajam ekonomikos ir inovacijų ministrui, bet ir naujos kadencijos Vyriausybei“, – rašoma Eltai perduotame V. Sinkevičiaus komentare.

Vis dėlto kandidatas į Europos aplinkos ir vandenynų komisarus pažymi suprantantis, kad jo įpėdinis Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje darbus tęs nauju požiūriu.

Tikiu, kad gerovę žmonėms užtikrinančios idėjos gimsta nepriklausomai nuo partiškumo.

„Man labai norėtųsi, kad tie pokyčiai, kuriuos inicijavau aš ir mano komanda „startuolių“ ekosistemos vystyme, turizmo sektoriuje, skatinant verslumą regionuose, tie pokyčiai, kurie jau duoda naudą visuomenei, būtų tęsiami. Tačiau neabejoju, kad būsimas ministras pasinaudos jam suteikta iniciatyvos teise ir darbų tęstinumas eis kartu su naujomis idėjomis, nauju požiūriu“, – teigia V. Sinkevičius.

Paklaustas, kaip vertina EP Žaliųjų frakcijos/Europos laisvojo aljanso pirmininkės Ska Keller bei didžiausios frakcijos EP – centro dešiniosios Europos liaudies partijos (ELP) pirmininko Manfredo Weberio jam išreikštą palaikymą, V. Sinkevičius tvirtina, kad kiekvieno Europos komisaro sėkmė labai priklauso nuo Komisijos pirmininko bei EP palaikymo ir pasitikėjimo.

„Ska Keller ir Manfredo Weberio išsakytas palaikymas man yra nepaprastai svarbus, juolab jog tai yra didžiausios Europos Parlamente frakcijos pirmininko palaikymas ir palaikymas vadovės frakcijos, kuri itin daug dėmesio skiria aplinkosaugos problematikai. Klausymų Europos Parlamento komitetuose metu sakiau, kad visuomet palaikysiu dialogą su visų frakcijų nariais, kalbėsiuosi ir diskutuosiu su visais europarlamentarais. Tikiu, kad gerovę žmonėms užtikrinančios idėjos gimsta nepriklausomai nuo partiškumo“, – pridūrė V. Sinkevičius.

Naujos sudėties Europos Komisija, vadovaujama būsimosios pirmininkės Ursulos von der Leyen, darbą turėtų pradėti gruodžio 1 d., primena ELTA.

Pradžioje planuota, kad U. von der Leyen darbą pradės lapkričio 1-ąją, tačiau datą teko atidėti, nes EP atmetė pirmąsias Vengrijos, Rumunijos ir Prancūzijos pasiūlytas kandidatūras. Kad U. von der Leyen galėtų pradėti kadenciją, visai jos komandai turi būti pritarta EP. Balsavimas numatytas lapkričio 27-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ji

ji portretas
be orentacijosl laike ir ji supacioje aplinkoje,visiskai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių