Quantcast

V. Sinkevičiaus klausymas EP vyks spalio pradžioje

Ekonomikos ir inovacijų ministro Virginijaus Sinkevičiaus klausymas dėl aplinkos ir vandenynų eurokomisaro posto vyks spalio 3 dieną, ketvirtadienį nutarė Europos Parlamento (EP) pirmininkų sueiga.

Kaip pranešė Europos Parlamento biuras Lietuvoje, šį klausymą kartu rengia du EP komitetai: Žuvininkystės bei Aplinkos, sveikatos ir maisto saugos.

Po vieną kandidatą į Europos Komisijos narius pasiūlė kiekviena ES valstybė, o naujai išrinkta EK pirmininkė Ursula von der Leyen paskirstė jiems preliminarias atsakomybės sritis. Kiekvienas kandidatas turės dalyvauti atitinkamų Europos Parlamento komitetų (pagal sritį) surengtame klausyme.

Po klausymo komitetų pirmininkai ir politinių frakcijų koordinatoriai spręs dėl rekomendacijos, kurioje įvertinamas kandidato tinkamumas eiti pareigas. Po to klausymų rezultatus įvertins EP Komitetų pirmininkų sueiga, o spalio 17 d. – EP Pirmininkų sueiga (pirmininkas ir frakcijų lyderiai). Tuomet spalio 23 dieną Strasbūre EP plenarinė sesija vardiniu balsavimu spręs dėl visos naujosios komisarų kolegijos kartu. Naujosios sudėties Komisija turėtų pradėti darbą lapkričio 1 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
O čia ,manau, spėju, jog yra žodis „Gewaesser”, kuris reiškia vandenis aplamai , bet ne vandenynus. Taigi žemės ir vandenų apsauga: jūrų, upių ,ežerų, vandenynų ir kt . telkinių .

Pilietis

Pilietis portretas
Prastas postas,todėl kad šis klausimas neišsprendžiamas.Aplinkosauga,gamtosauga priklauso nuo oro užterštumo o užterštumą mažinti neleidžia naftos monstrai.Turi būti pigus važiavimas vuduomrniniu transportu ,kad neapsimokėtu važiuoti savuoju automobiliu,.Nuo to reikėtų pradėti pradėti užterštumą mažinti pasaulyje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių