Quantcast

V. Pranckietis: Seimas turi pozityvią daugumą biudžetui priimti

Seimas turi pozityvią daugumą ir kitų metų biudžetas bus priimtas, įsitikinęs postą išlaikęs parlamento vadovas Viktoras Pranckietis.

„Seimas turi pozityvią daugumą ir biudžeto sprendimams susiformuos dauguma, kuri visada balsavo už Vyriausybės programą, kuri tą programą kūrė, (Seimo nariai – BNS) kurie visada jaučiasi atsakingais“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V. Pranckietis.

„Čia jau nebe tik „valstiečių“ pasidaro reikalas, čia jau Seimo reikalas ta dauguma, ir manau, kad ta pozityvi dauguma yra. Suformuota formaliai ji nebūtinai turi būt, bet, kaip stebėjote visame laikotarpyje, visada atsirasdavo, kas paremia, ir biudžetas buvo priimamas“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Valdančiųjų koalicinė taryba po nepavykusio balsavimo dėl V. Pranckiečio atstatydinimo trečiadienį renkasi aiškintis, ar tebeturi daugumą bei balsų biudžetui priimti.

„Kyla klausimas dėl daugumos, jis logiškas ir į jį reikės atsakyti. Išgirsim jų (nebalsavusių – BNS) motyvus ir sutarsime, ar dėl biudžeto jie balsuos, ar ne“, – antradienį žurnalistams sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis.

Kyla klausimas dėl daugumos, jis logiškas ir į jį reikės atsakyti.

„Dėl biudžeto balsavimo reikėtų gauti frakcijų patikinimą, nes eiti su nežinia į balsavimą dėl biudžeto, mums tada reikia pradėti kažkokias derybas su kitom frakcijom, ką daryti toliau“, – teigė R. Karbauskis.

Po valdančiųjų nesėkmingo bandymo atstatydinti V. Pranckietį „valstiečių“ vadovas R. Karbauskis pripažino, kad nebeaišku, ar valdantieji turi daugumą.

Valdančiųjų iniciatyva surengtame pakartotiniame balsavime už V. Pranckiečio atšaukimą iš pareigų balsavo 63 Seimo nariai, prieš buvo penki, 11 biuletenių sugadinti. Tuo metu jį atleisti iš pareigų reikėjo ne mažiau kaip 71 balso.

Slaptame balsavime dalyvavo visų valdančiųjų frakcijų – „valstiečių“, „socialdarbiečių“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, frakcijos „Lietuvos gerovei“ –nariai bei keletas Mišrios Seimų narių grupės atstovų. Opozicija balsavime nedalyvavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Man jau net gaila šito žmogelio, kiek jis sveikatos padėjo dėl savo šiltos kėdės, vargšas.

ha.ha

ha.ha portretas
Seni, kas tau davė pavadinimą - profesorius.Negalvok, kad tu ką nors laimėjai, tave palaikė tik penkiese.

dabar kada tave per visas skyles uztrauke

dabar  kada  tave per visas skyles  uztrauke portretas
savo ,,ysitikinimus,,, galesi pareikst Kovo--8 diena
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių