Quantcast

V. Pranckietis padėtį Baltarusijoje aptars su Latvijos parlamento vadove

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis penktadienį Panevėžyje susitikęs su Latvijos parlamento vadove Inara Mūrniece aptars situaciją Baltarusijoje.

„Veikdami kartu galime pasiekti griežto tarptautinės bendruomenės požiūrio ir konkrečių veiksmų, kurie apgins ir apsaugos taikius protestuotojus Baltarusijoje. Turime pasiekti, kad būtų nutrauktas smurtas bei gerbiamos pagrindinės Baltarusijos žmonių teisės“,– sako Lietuvos parlamento vadovas.

V. Pranckiečio biuras pranešė, kad Lietuvos ir Latvijos parlamentų vadovai aptars Seimo Užsienio reikalų komitete priimtą pareiškimą dėl Baltarusijoje vykusių rinkimų rezultatų nepripažinimo ir galimus tolesnius veiksmus Lietuvos ir Latvijos parlamentuose.

Seimo Užsienio reikalų komitetas šią savaitę priėmė pareiškimą, kuriuo rinkimus Baltarusijoje vadina suklastotais, pasiūlė nepripažinti Aliaksandro Lukašenkos legitimiu Baltarusijos vadovu.

Kitą savaitę Seimas renkasi į neeilinę sesiją dėl padėties Baltarusijoje, svarstomas siūlymas siųsti Seimo narių delegaciją į Minską.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronx

Bronx  portretas
Klaunai

jum

jum portretas
visiem politprieplakom dzin viskas tik /kazkieno/ tampomi kaip pajacai kazka vikiate patys nesuprasdami kam ir delko kai savo /namuose/ problemu pilna bet geriau lakstyt ir vaidint rupestingus politdurnelius patriotiskai nusiteikusius savo atzvilgiu ir veidmainiska morale o trumpiau tai politzlobai?...

Pranskieti

Pranskieti portretas
Pranskieti, nesiseka organizuoti perversmą Baltarusijoje? Didelio kraujo, kaip rekomendavo V.Landsbergis tai nėr! Iš perversmo gausis piššš!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių